back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

“Kάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα”, δήλωσε αινιγματικά ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας το ταξίδι του στην Ιαπωνία.

Νωρίτερα ο Ελληνας πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο τόνισε “Η Ελλάδα σήμερα απέχει μόνο ένα βήμα από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, κάτι πολύ σημαντικό, διότι θα «ξεκλειδώσει» σημαντικές νέες δεξαμενές κεφαλαίων που μπορούν να επενδύσουν στην ελληνική οικονομία”.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι “αν τα πρώτα τέσσερα χρόνια της κυβέρνησης της ΝΔ δόθηκε έμφαση στη μείωση των φόρων, τα επόμενα τέσσερα ,εφόσον ο λαός μάς εμπιστευτεί ξανά, θα επικεντρωθούν στην αύξηση των μισθών”.

Πορεία προς το λαό με κεντρικό σύνθημα το δίλημμα “δημοκρατία ή εκτροπή” ξεκινά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας , θεωρώντας πως η σημερινή κυβέρνηση δεν τίμησε την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο ελληνικός λαός και με το σκάνδαλο των υποκλοπών κατακρεούργησε συνειδητά το κράτος δικαίου. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής αύριο στις έξι το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Περιστέρι, ενώ αντίστοιχες εκδηλώσεις προγραμματίζονται σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες.

Το στίγμα άλλωστε το έδωσε ο ίδιος με τη σημερινή συνέντευξη του στο Ζάππειο, ζητώντας άμεση διάλυση της βουλής και προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία εντός τριών εβδομάδων . Ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε ότι το κόμμα του θα αποσυρθεί από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, με εξαίρεση τη συζήτηση για το μπλόκο στους νεοναζί, εφόσον ο κ. Μητσοτάκης δεν ανταποκριθεί στην πρόταση του για εκλογές.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να αναλάβει και άλλες πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο, ώστε να καταγγείλει τη θεσμική εκτροπή από τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο θέμα των υποκλοπών.

Σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης στον Αλέξη Τσίπρα ,δια στόματος Γιάννη Οικονόμου, με αφορμή τις δηλώσεις του από το Ζάππειο.

“Ο κατήφορός του ,είναι εκτός κάθε ορίου και έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος” τόνισε ο κ. Οικονόμου ,επισημαίνοντας ότι “ο κ. Τσίπρας επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει”.

“Το παραλήρημα του κ. Οικονόμου αποκαλύπτει τον πανικό του κ. Μητσοτάκη μπροστά στο δημοκρατικό κύμα που θα τον σαρώσει σε λίγους μήνες στις εκλογές” απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ .

Για “ανεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ” έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ – που επιτίθεται στην Κουμουνδούρου και για τις δηλώσεις της Πόπης Τσαπανίδου περί εκβιασμού του Νίκου Ανδρουλάκη, κάνοντας λόγο για γκαιμπελικές πρακτικές τύπου “λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει”.

“Ρεσιτάλ υποκρισίας η αποχή ΣΥΡΙΖΑ από τις νομοθετικές διαδικασίες”, δηλώνει ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ 25, Γιάννης Βαρουφάκης.

Aνάπτυξη 1,5% για φέτος , 3% για το 2024 και 2,8% για το 2025, προβλέπει το βασικό σενάριο που θα λάβει υπ’ όψιν της η ΕΚΤ και η ΕΒΑ (European Banking Authority) στα τεστ προσομοίωσης των τραπεζών σε ακραίες συνθήκες (stress tests) που θα πραγματοποιήσουν, από κοινού φέτος, σε 99 πιστωτικά ιδρύματα της ευρωζώνης.

Το δυσμενές σενάριο προβλέπει για φέτος υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 1,9% και μείωσή του κατά 4,5% το 2024, ενώ το 2025 προβλέπεται οριακή αύξηση κατά 0,9%.

Για την ανεργία το βασικό σενάριο προβλέπει ο ρυθμός της να διαμορφωθεί στο 11,5% φέτος, 10,4% το 2024 και 9,4% το 2025.

Το δυσμενές σενάριο αντιστοίχως προβλέπει για το 2023 αύξηση της στο 12,7%, το 2024 στο 16,1% και στο 17,3% το 2025.

Όσον αφορά στον πληθωρισμό, το βασικό σενάριο προβλέπει ότι φέτος θα διαμορφωθεί στο 5,8% για μειωθεί στο 3,6% το 2024 και στο 2,5% το 2025. Με βάση το δυσμενές σενάριο ο πληθωρισμός παραμένει φέτος στο 8,3% και διαμορφώνεται στο 4,6% το 2024 και το 3,2% το 2025.

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες, με τη συνδρομή και υποβρύχιου ρομπότ, για τον εντοπισμό του 31 ετών κυβερνήτη του Phantom Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που κατέπεσε χθες στην Ανδραβίδα

Τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις για τον θάνατο του 29χρονου συγκυβερνήτη, Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα. Έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων της πολεμικής αεροπορίας.

Κατατέθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της UNESCO ο φάκελος υποψηφιότητας του Ολύμπου για την ένταξή του στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς, έπειτα από τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους υποβλήθηκε ο προκαταρκτικός φάκελος υποψηφιότητας, ο οποίος αξιολογήθηκε από την Επιτροπή της UNESCO

Δωρεάν εξετάσεις όλο το Φεβρουάριο για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου και του προστάτη μέσω των Δημοτικών Ιατρείων της Αθήνας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, στις 4 Φεβρουαρίου. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο www. athina984.gr.

Η Γαλλία θα στείλει 12 επιπλέον αυτοκινούμενα πυροβόλα μεγάλου βεληνεκούς Caesar στην Ουκρανία δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνύ. Θα στείλει επίσης 150 μέλη στρατιωτικού προσωπικού στην Πολωνία για να εκπαιδεύουν εκεί 600 Ουκρανούς στρατιώτες κάθε μήνα, πρόσθεσε.

Στις 19.45 Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός για την 22η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Αυτή την ώρα αγωνίζονται Γαλατασαράι – ΑΕΚ για το πρώτο ματς των πλέι οφ του BCL στο μπάσκετ.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, αύριο, στην Αττική, με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου

9 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα