back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ανοίγει αύριο, η πλατφόρμα μέσω της οποίας οι ενήμεροι ευάλωτοι δανειολήπτες θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ώστε να λάβουν την επιδότηση της δόσης στεγαστικών δανείων ή και δανείων μικρών επιχειρήσεων, με εμπράγματη ασφάλεια στην πρώτη κατοικία. Tο σχέδιο προβλέπει την επιδότηση ποσοστού 50% της αύξησης του επιτοκίου για ένα χρόνο, ενώ τα αναλογούντα ποσά εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων τον Απρίλιο. Περισσότερες λεπτομέρειες στο ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina984.gr.

«Η Ελλάδα σήμερα απέχει μόνο ένα βήμα από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, κάτι πολύ σημαντικό, διότι θα «ξεκλειδώσει» σημαντικές νέες δεξαμενές κεφαλαίων που μπορούν να επενδύσουν στην ελληνική οικονομία» δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε Πανεπιστήμιο του Τόκιο, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στην Ιαπωνία.
Υπογράμμισε ότι «αν τα πρώτα τέσσερα χρόνια της κυβέρνησης της ΝΔ δόθηκε έμφαση στη μείωση των φόρων, τα επόμενα τέσσερα χρόνια -εφόσον ο λαός μάς εμπιστευτεί ξανά- θα επικεντρωθούν στην αύξηση των μισθών».

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να περάσει και στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη το μήνυμα ότι η Δημοκρατία πληγώθηκε στη χώρα που τη γέννησε» επισήμανε o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Ζάππειο.
Ερωτηθείς σε ό,τι αφορά τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι επί των ημερών που ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός η ΕΥΠ λειτούργησε απολύτως στα πλαίσια του Συντάγματος και του νόμου, ενώ οι όποιες επισυνδέσεις έγιναν με αποκλειστικό σκοπό την εθνική ασφάλεια και την πάταξη της εγκληματικότητας. Πρόσθεσε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν προσπάθειες να αντιμετωπιστεί το οργανωμένο έγκλημα και εντός της ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ παρακολουθούσε την Greek Mafia.

Αθώοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με την εμπλοκή αξιωματικών της Αστυνομίας μετά από παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.
Πρόκειται για την πρώτη δίκη της λεγόμενης υπόθεσης της Greek Mafia που αφορούσε τα πλημμελήματα σε βάρος 17 ατόμων καθώς για τα κακουργήματα βρίσκεται σε εξέλιξη κύρια ανάκριση. Η υπόθεση αφορά την έρευνα της ΕΥΠ την περίοδο 2015-2017 για τη δράση νονών της νύχτας.

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31ενός ετών κυβερνήτη του Phantom Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που κατέπεσε χθες στην Ανδραβίδα. Έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας, όπου έχασε τη ζωή του ο 29χρονος υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας ξεκίνησε ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων της πολεμικής αεροπορίας.

Με 48ωρη απεργία από αύριο απαντούν οι καλλιτέχνες στις κυβερνητικές ρυθμίσεις.
Όπως τονίζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος σύμφωνα με την τροπολογία κάθε είδους αμοιβές των καλλιτεχνών σε ΟΤΑ και ΝΠΙΔ καθορίζονται με κοινές υπουργικές αποφάσεις, και όχι από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας».
Επίσης σύμφωνα με την τροπολογία δεν καταργείται το Προεδρικό Διάταγμα με αποτέλεσμα οι απόφοιτοι των καλλιτεχνικών σχολών δραματικών, ωδείων, κινηματογραφικών και χορού να οδηγούνται στην κατάταξη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δωρεάν εξετάσεις όλο το Φεβρουάριο για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου και του προστάτη μέσω των Δημοτικών Ιατρείων της Αθήνας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, στις 4 Φεβρουαρίου. Λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας, στο www athina984.gr.

Σε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 8% για να φτάσει τα 1080 ευρώ μεικτά το μήνα θα προχωρήσει η κυβέρνηση της Ισπανίας, εν μέσω έκρηξης του πληθωρισμού και παρά την αντίθεση των εργοδοτών.
«Τηρούμε τη δέσμευσή μας» να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό «στο 60% του μέσου μισθού» εως το τέλος της νομοθετικής περιόδου στα τέλη του 2023», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης Σάντσεθ κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Γερουσία.
Υπενθυμίζεται ότι το 2018 όταν ανέλαβε την εξουσία ο κατώτατος μισθός ήταν 735 ευρώ, από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη.

Την Φενέρμπαχτσε αντιμετωπίζει αυτή την ώρα ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη για την 22η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. 72-56 προηγούνται οι ερυθρόλευκοι.

Η ΑΕΚ έκανε μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της και πέρασε από την Κωνσταντινούπολη, επικρατώντας της Γαλατάσαραϊ (81-71) για τη δεύτερη αγωνιστική του Top 16 του Basketball Champions League.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 8 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα