back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

«Οι εκλογές θα γίνουν Απρίλιο ή Μάιο όπως έχει πει ο πρωθυπουργός», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας απόψε στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.
Πρόσθεσε ότι η πρώτη Κυριακή είναι σημαντική γιατί θα δείξει τον ηγέτη, και εμφανίστηκε σίγουρος ότι η ΝΔ θα κερδίσει την αυτοδυναμία.
Ερωτηθείς για τη σημερινή γνωστοποίηση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποσύρεται από τις ψηφοφορίες στη Βουλή με εξαίρεση αυτή για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, απάντησε ότι πρόκειται για μια περιφρόνηση της ίδιας της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» κάνοντας λόγο για μια υπονομευτική κίνηση του κοινοβουλευτισμού.
Αναφερόμενος στην κυβερνητική τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη που θα έρθει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι θα πρέπει να διαφυλαχτεί η δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος, λέγοντας χαρακτηριστικά, δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα έχει στους κόλπους της άτομα που την επιβουλεύονται».

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να περάσει και στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη το μήνυμα ότι η Δημοκρατία πληγώθηκε στη χώρα που τη γέννησε» επισήμανε o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Ζάππειο.
Ερωτηθείς σε ό,τι αφορά τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι επί των ημερών που ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός η ΕΥΠ λειτούργησε απολύτως στο πλαίσιο του Συντάγματος και του νόμου, ενώ οι όποιες επισυνδέσεις έγιναν με αποκλειστικό σκοπό την εθνική ασφάλεια και την πάταξη της εγκληματικότητας. Πρόσθεσε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν προσπάθειες να αντιμετωπιστεί το οργανωμένο έγκλημα και εντός της ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ παρακολουθούσε την Greek Mafia.

Στη δική μας γειτονιά, έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο γείτονα την Τουρκία. Και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί ένα προηγούμενο, ότι τα σύνορα μπορούν να αλλάξουν με τη βία και ότι δεν θα υπάρχει σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο, δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο πανεπιστήμιο του Τόκιο.

«Πυρά» κατά Ελλάδας και ΗΠΑ με φόντο την υπόθεση των F-16 εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, σημειώνοντας ότι η Τουρκία θέλει μεν να μείνει στο πρόγραμμα, ωστόσο δεν πρόκειται να αποδεχθεί τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουν οι ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο τούρκος αξιωματούχος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο απόκτησης F-35 από την Ελλάδα, δηλώνοντας πως οι ΗΠΑ θα χάσουν την ουδετερότητά τους στο ΝΑΤΟ εφόσον προμηθεύσουν τη χώρα μας με τα συγκεκριμένου τύπου μαχητικά αεροσκάφη.

Aνοίγει αύριο, η πλατφόρμα μέσω της οποίας οι ενήμεροι ευάλωτοι δανειολήπτες θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ώστε να λάβουν την επιδότηση της δόσης στεγαστικών δανείων ή και δανείων μικρών επιχειρήσεων, με εμπράγματη ασφάλεια στην πρώτη κατοικία. Tο σχέδιο προβλέπει την επιδότηση ποσοστού 50% της αύξησης του επιτοκίου για ένα χρόνο, ενώ τα αναλογούντα ποσά εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων τον Απρίλιο. Περισσότερες λεπτομέρειες στο ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina.984.gr.

Αθώοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με την εμπλοκή αξιωματικών της Αστυνομίας μετά από παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.
Πρόκειται για την πρώτη δίκη της λεγόμενης υπόθεσης της Greek Mafia που αφορούσε τα πλημμελήματα σε βάρος 17 ατόμων καθώς για τα κακουργήματα βρίσκεται σε εξέλιξη κύρια ανάκριση. Η υπόθεση αφορά την έρευνα της ΕΥΠ την περίοδο 2015-2017 για τη δράση νονών της νύχτας.

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31ενός ετών κυβερνήτη του Phantom Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που κατέπεσε χθες στην Ανδραβίδα. Έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας, όπου έχασε τη ζωή του ο 29χρονος υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας ξεκίνησε ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων της πολεμικής αεροπορίας.

Με 48ωρη απεργία από αύριο απαντούν οι καλλιτέχνες στις κυβερνητικές ρυθμίσεις.
Όπως τονίζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος σύμφωνα με την τροπολογία κάθε είδους αμοιβές των καλλιτεχνών σε ΟΤΑ και ΝΠΙΔ καθορίζονται με κοινές υπουργικές αποφάσεις, και όχι από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Επίσης σύμφωνα με την τροπολογία δεν καταργείται το Προεδρικό Διάταγμα με αποτέλεσμα οι απόφοιτοι των καλλιτεχνικών σχολών δραματικών, ωδείων, κινηματογραφικών και χορού να οδηγούνται στην κατάταξη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δωρεάν εξετάσεις όλο το Φεβρουάριο για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου και του προστάτη μέσω των Δημοτικών Ιατρείων της Αθήνας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, στις 4 Φεβρουαρίου. Λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας, στο www athina984.gr.

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις στις 7 και 11 Φεβρουαρίου προανήγγειλαν τα γαλλικά συνδικάτα αντιδρώντας στη μεταρρύθμιση για το συνταξιοδοτικό. Κατά τις σημερινές συγκεντρώσεις περισσότεροι από ένα εκατομμύριο 270 χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε δεκάδες γαλλικές πόλεις.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 93-73 μέσα στην Τουρκία επί της Φενέρμπαχτσε για την 22η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Η ΑΕΚ έκανε μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της και πέρασε από την Κωνσταντινούπολη, επικρατώντας της Γαλατάσαραϊ (81-71) για τη δεύτερη αγωνιστική του Top 16 του Basketball Champions League.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

7 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα