back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέο κτίριο στο μητροπολιτικό πάρκο Γουδή

Διαβάστε επίσης

Πράσινο φως για την ανέγερση ακόμη ενός κτιρίου στο πάρκο Γουδή έδωσε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, παρά την έντονη αντίθεση της αντιπολίτευσης και κατοίκων της περιοχής, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε πλειοψηφικά την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου προκειμένου να ανεγερθεί ένα κτίριο για το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Σύμφωνα με την δημοτική διοίκηση το κτίριο θα είναι μικρό και θα τηρηθούν οι θεσπισμένοι πολεοδομικοί όροι ενώ δεν θα καταστρατηγίσει το πράσινο.

Την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου καταψήφισαν οι δημοτικές παρατάξεις Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας, Αθήνα Είσαι Εσύ, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα.

“Οι όποιες τροποποιήσεις πρέπει να γίνονται αφού προηγηθεί πολεοδομική μελέτη. Κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε μια λογική κατακερματισμού που ακυρώνει τον χαρακτήρα του πάρκου ως ενιαίου χώρου πρασίνου. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον χώρο του πάρκου ως μια εύκολη λύση” τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος από την Ανοιχτή Πόλη.

Την ανάγκη της πόλης για χώρους πρασίνου υπογράμμισε η Ρωξάννη Μπέη από την Αθήνα Είσαι Εσύ. ” Υπάρχουν ανάγκες κτιριακές αλλά θα ήταν υποκριτικό να γίνει αυτό σε βάρος ενός πνεύμονα πρασίνου που έχουν γίνει πολλοί αγώνες για να διατηρηθεί” ανέφερε η κ. Μπέη.

“Θέλουμε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις ή να κατεδαφιστούν οι περιφράξεις και να σταματήσει η διαμπερής κυκλοφορία των οχημάτων;

Η πρότασή σας είναι ενάντια στον νόμο διότι δεν έχουν γίνει τα προβλεπόμενα όπως σχέδιο γενικής διάταξης, ούτε αυτά που προβλέπονται για τις αλλαγές ρυμοτομίας. Εκτός εάν τον νόμο τον έχετε για κουρελόχαρτο” τόνισε ο Νίκος Σοφιανός από την Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας.

“Η Ακαδημία Αθηνών έχει πολλούς αξιόλογους ερευνητές που έχουν προειδοποιήσει για την κλιματική αλλαγή. Δεν θα έπρεπε καν να έρθει το θέμα στην συζήτηση και μάλιστα από έναν τέτοιο φορέα” επισήμανε ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

“Με τα δέντρα έχετε μια μανία και τα κουτσουρέυετε, στα πάρκα και τους δημόσιους χώρους πρέπει να μπουν μπετά και με ευκολία προσπαθείτε να τα δώσετε χωρίς να συζητάτε με τους κατοίκους και τους συλλόγους” σχολίασε ο Παναγιώτης Κεφαλληνός από την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα