back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πούτιν: Ζητεί την ίδρυση κέντρων στρατιωτικής εκπαίδευσης με τη Λευκορωσία

Διαβάστε επίσης

Να διαπραγματευτεί την ίδρυση κοινών κέντρων στρατιωτικής εκπαίδευσης με τη Λευκορωσία, ζήτησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν από την κυβέρνησή του γείτονά του και από τους ελάχιστους συμμάχους του οι οποίοι στηρίζουν την επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Σε διάταγμα που εκδόθηκε σήμερα, ο Πούτιν ανέθεσε στους υπουργούς του, της Άμυνας και των Εξωτερικών, να διαπραγματευτούν με το Μινσκ την ίδρυση τέτοιων κέντρων, χωρίς περαιτέρω διευκρίνιση.

Σύμμαχος της Ρωσίας, η Λευκορωσία έχει χρησιμεύσει ως βάση στα μετόπισθεν στα ρωσικά στρατεύματα για την επίθεσή τους κατά της Ουκρανίας από τις 24 του περασμένου Φεβρουαρίου, αλλά ο λευκορωσικός στρατός απέφυγε έως τώρα να μπει στη μάχη στο ουκρανικό έδαφος.

Στα μέσα Οκτωβρίου, η Λευκορωσία και η Ρωσία είχαν ανακοινώσει την ίδρυση κοινής στρατιωτικής δύναμης, η οποία σύμφωνα με το Μινσκ είχε αμιγώς “αμυντική” αποστολή.

Οι δύο χώρες διεξάγουν σε μόνιμη βάση ευρείας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις ενισχύοντας τακτικά τις φήμες, σύμφωνα με τις οποίες ο λευκορωσικός στρατός θα μπορεί να εξαπολύσει και αυτός επίθεση στην Ουκρανία.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα