back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τροχαία ατυχήματα: «Φρένο» με μπόνους μικρότερα τέλη κυκλοφορίας και μειωμένα ασφάλιστρα σε νεαρούς οδηγούς

Διαβάστε επίσης

«Φρένο» στη μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων στα οποία, σε μεγάλο ποσοστό, εμπλέκονται νεαροί κάτοχοι οχημάτων, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία και με τις ασφαλιστικές εταιρείες παρέχοντας, στους προσεκτικούς οδηγούς, μπόνους όπως μικρότερα τέλη κυκλοφορίας και μειωμένα ασφάλιστρα.

Τα οικονομικά αυτά κίνητρα θα παρέχονται σε νεαρούς κατόχους Ι.Χ ηλικίας 18-38 ετών και στόχος είναι η συμμόρφωσή τους στους κανόνες του Κ.Ο.Κ και η αποφυγή σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων.Το όλο θέμα έχει ήδη συζητηθεί από την Κυβέρνηση και εκπροσώπους από ασφαλιστικές εταιρείες και οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι οι εξής:

-Να χορηγούνται μειωμένα ασφαλιστικά συμβόλαια σε νέους κατόχους Ι.Χ. εφόσον έχουν συνετή οδική συμπεριφορά, χωρίς δηλαδή να έχουν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα η να τους έχουν επιβληθεί κυρώσεις μετά από έλεγχο τροχαίας. Επίσης εφόσον πληρώνουν κανονικά κάθε χρόνο τα τέλη κυκλοφορίας και έχουν ασφαλίσει το όχημά τους.

-Εάν για ένα χρονικό διάστημα άνω της 5ετίας το «πόιντ σύστεμ» είναι αρνητικό για αυτούς θα μπορούν να καταβάλουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας τα οποία θα απομειώνονται κατά ένα ορισμένο ποσοστό κάθε έτος.

Ενθαρρυντικά πάντως για τη χώρα μας είναι τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ενωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Ι.Χ για τα τροχαία ατυχήματα στις Ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με αυτά τη δεκαετία 2010-2020 στη χώρα μας μειώθηκαν σε ποσοστό 55% οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα .

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα από τον Απρίλιο

Θέμα χρόνου είναι η κατάθεση στη Βουλή τροπολογίας από το υπουργείο Οικονομικών με την οποία θα επιτρέπεται, όπως κάθε χρόνο,η πληρωμή τελών κυκλοφορίας με το μήνα για όσους κατόχους Ι.Χ θα τα θέσουν σε ακινησία και επιθυμούν να τα επανακυκλοφορήσουν. Φέτος η παροχή αυτού του δικαιώματος θα γίνει νωρίτερα και συγκεκριμμένα πιθανότατα από τον Απρίλιο έτσι ώστε να διευκολυνθούν όσοι το επιθυμούν να πάνε για ψήφο στις εκλογές ως ετεροδημότες στην Επαρχία η για τη γιορτή του Πάσχα.

Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 120.000 φορολογούμενοι έχουν καταθέσει ψηφιακά τις πινακίδες των οχημάτων τους και θα έχουν την επιλογή να τα “απελευθερώσουν” για όσους μήνες το επιθυμούν πληρώνοντας το αντίστοιχο αντίτιμο των τελών κυκλοφορίας που ισούται προς το 1/12 για κάθε μήνα.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα