back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αντιπαράθεση Γεωργιάδη – προέδρου ΙΝΚΑ για το «Καλάθι του νοικοκυριού»

Διαβάστε επίσης

Αντιπαράθεση Άδωνι Γεωργιάδη και προέδρου του ΙΝΚΑ Γιώργου Λεχουρίτη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το «Καλάθι του νοικοκυριού».

Με αφορμή την κριτική του προέδρου του Ινσιτουτου Καταναλωτών για την απόδοση του μέτρου και την προαναγγελία μποϊκοτάζ ο κ. Γεωργιάδης τόνισε «Με τον πόλεμο στο “καλάθι” δεν βοηθάτε να πέσουν οι τιμές, δεν βοηθάτε τον καταναλωτή» προσθέτοντας απευθυνόμενος στον κ. Λεχουρίτη «μην είστε μονίμως στην αντιπολίτευση και μονίμως στα κεραμίδια».

Επικαλούμενος μελέτη του ΙΝΚΑ ανέφερε πως το 46% των πολιτών αγοράζει από το καλάθι του νοικοκυριού κι αυτό -όπως είπε- είναι ένα τεράστιο νούμερο.

Σε ότι αφορά στο μέτωπο των ελέγχων και της αισχροκέρδειας που έθεσε η αντιπολίτευση, υποστήριξε πως είναι περί όνου σκιάς η συζήτηση, καθώς «δεν υπάρχει γενικευμένη αισχροκέρδεια στην Ελλάδα». Προς επίρρωση των ισχυρισμών του ανέφερε πως «σκάρτο 6% οδηγούν σε πρόστιμα οι έλεγχοι». Δέχθηκε ωστόσο, πως υπάρχει ακρίβεια και ότι η σύγκριση των εισοδημάτων την κάνει περισσότερο επώδυνη.

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα