back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει «κανένα σενάριο» όπου θα επιτρέψει την πώληση των F-16 στην Τουρκία χωρίς να έχει προηγουμένως επικυρωθεί η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ξεκαθάρισε ο δημοκρατικός γερουσιαστής των ΗΠΑ Κρις Βαν Χόλεν. Μιλώντας στη διάρκεια εκδήλωσης στην Ουάσιγκτον, παρουσίασε την Τουρκία ως έναν «άπιστο σύμμαχο» που δεν αξίζει να ανταμειφθεί με την αναβάθμιση και την πώληση νέων F-16. Ο γερουσιαστής του Μέριλαντ υποστήριξε ότι η πλειοψηφία της Γερουσίας ενστερνίζεται τη συγκεκριμένη άποψη. Τέλος, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εξετάσουν με την ΕΕ την από κοινού επιβολή νέων κυρώσεων στην Τουρκία.

Εν τω μεταξύ, όλο και εντονότερος γίνεται ο εκνευρισμός της Άγκυρας για το θέμα των F-16 με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν να λεει πως αν οι ΗΠΑ θέσουν τα F-16 ως προϋπόθεση για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και απαντήσουν και στο ελληνικό αίτημα για τα F-35 η Τουρκία θα αντιδράσει.

«Οι εκλογές θα γίνουν Απρίλιο ή Μάιο  όπως έχει πει ο πρωθυπουργός», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας χθες στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Πρόσθεσε ότι η πρώτη Κυριακή είναι σημαντική γιατί θα δείξει τον ηγέτη, και εμφανίστηκε σίγουρος ότι η ΝΔ θα κερδίσει την αυτοδυναμία.

Ερωτηθείς για τη γνωστοποίηση από τον Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποσύρεται από τις ψηφοφορίες στη Βουλή με εξαίρεση αυτή για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, απάντησε ότι πρόκειται για μια περιφρόνηση της ίδιας της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» κάνοντας λόγο για μια υπονομευτική κίνηση του κοινοβουλευτισμού.

 

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να περάσει και στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη το μήνυμα ότι η Δημοκρατία πληγώθηκε στη χώρα που τη γέννησε» επισήμανε o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας χθες στο Ζάππειο.

Ερωτηθείς σε ό,τι αφορά τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι επί των ημερών που ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός η ΕΥΠ λειτούργησε απολύτως στο πλαίσιο του Συντάγματος και του νόμου, ενώ οι όποιες επισυνδέσεις έγιναν με αποκλειστικό σκοπό την εθνική ασφάλεια και την πάταξη της εγκληματικότητας. 

 

Ανοίγει σήμερα, η πλατφόρμα μέσω της οποίας οι ενήμεροι ευάλωτοι δανειολήπτες θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ώστε να λάβουν την επιδότηση της δόσης στεγαστικών δανείων ή και δανείων μικρών επιχειρήσεων, με εμπράγματη ασφάλεια στην πρώτη κατοικία. Tο σχέδιο προβλέπει την επιδότηση ποσοστού 50% της αύξησης του επιτοκίου για ένα χρόνο, ενώ τα αναλογούντα ποσά εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων τον Απρίλιο. Περισσότερες λεπτομέρειες στο ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina.984.gr.

 

Συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα έχει ο πρωθυπουργός στις 10.00. Μητσοτάκης και Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Μάτι, στον χώρο όπου εκτελούνται τα έργα για τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Αθώοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με την εμπλοκή αξιωματικών της Αστυνομίας μετά από παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Πρόκειται για την πρώτη δίκη της λεγόμενης υπόθεσης της Greek Mafia που αφορούσε τα πλημμελήματα σε βάρος 17 ατόμων καθώς για τα κακουργήματα βρίσκεται σε εξέλιξη κύρια ανάκριση. Η υπόθεση αφορά την έρευνα της ΕΥΠ την περίοδο 2015-2017 για τη δράση νονών της νύχτας.

 

Συνεχίζονται οι έρευνες σε μεγαλύτερη κλίμακα για τον εντοπισμό του 31ενός ετών κυβερνήτη του Phantom Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που κατέπεσε στην Ανδραβίδα. Προς τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να σταλεί στην περιοχή το πλοίο της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού «Ναυτίλος», επειδή το βάθος στο σημείο της συντριβής είναι 1.000 μέτρα.

Συμμαχικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, έχουν ήδη προσφερθεί να συνδράμουν για τον εντοπισμό του κυβερνήτη.

 

Κλειστά θα  είναι σήμερα και αύριο τα θέατρα της χώρας, καθώς οι εργαζόμενοι στα καλλιτεχνικά επαγγέλματα θεάματος συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος. Διεκδικούν την απόσυρση του προεδρικού διατάγματος που αφορά στα πτυχία των καλλιτεχνών. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην Πλατεία Συντάγματος.  

Τα γαλλικά συνδικάτα σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις στις 7 και τις 11 Φεβρουαρίου διαμαρτυρόμενοι στις μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Κατά τις χθεσινές συγκεντρώσεις περισσότεροι από ένα εκατομμύριο 270 χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε δεκάδες γαλλικές πόλεις.

 

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 93-73 μέσα στην Τουρκία επί της Φενέρμπαχτσε για την 22η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Η ΑΕΚ έκανε μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της και πέρασε από την Κωνσταντινούπολη, επικρατώντας της Γαλατάσαραϊ (81-71) για τη δεύτερη αγωνιστική του Top 16 του Basketball Champions League.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία έως 13 βαθμούς Κελσίου. 6 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα