back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Στο 7.2% εκτιμά η Eurostat ότι έκλεισε ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση στη χώρα μας τον Ιανουάριο, από 7.6% τον Δεκέμβριο και 8.8% τον Νοέμβριο. Συνολικά στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός μειώθηκε σε ετήσια βάση στο 8.5% από 9.2% το Δεκέμβριο.

Υποχωρεί αλλά παραμένει υψηλός στο 17.2% ο συντελεστής της ενέργειας, καθώς και αυτός των τροφίμων στο 14.1%.

Από μέρα σε μέρα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στα σούπερ μάρκετ το Σαρακοστιανό καλάθι, στο οποίο θα προστεθούν και νηστίσιμα προϊόντα. Περισσότερα θα μας πει ο Κώστας Κορέλλης….

Στο Μάτι βρέθηκαν πριν από λίγο Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης. Στην περιοχή θα δημιουργηθεί Πάρκο Μνήμης και συγκρότημα κοινωνικών κατοικιών, με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προηγήθηκε συνάντηση των δύο ανδρών στο Μέγαρο Μαξίμου, η τελευταία του κ. Αναστασιάδη με την ιδιότητα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε το έργο του κ. Αναστασιάδη και τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην πατρίδα του.

“Γνωρίζω ότι και ως τέως Πρόεδρος, όταν με το καλό ολοκληρωθεί η θητεία σου, η καρδιά σου θα είναι πάντα στο πώς θα πετύχουμε μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού”, είπε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης μετέφερε την ευγνωμοσύνη του Κυπριακού Ελληνισμού προς την σημερινή, αλλά και προς τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις σημειώνοντας ότι “μέσα από τη στενή συνεργασία κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε -και νομίζω αντιμετωπίσαμε- αρκετούς κινδύνους από τον τουρκικό αναθεωρητισμό”.

Μετά την συνάντηση υπογράφηκε συμφωνία Ελλάδας – Κύπρου για την Αμοιβαία Αναγνώριση Τίτλων Σπουδών.

Ο κ. Αναστασιάδης έγινε δεκτός και από την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία τόνισε ότι η στενή συνεργασία των δύο χωρών θα συνεχιστεί και στο μέλλον αποσκοπώντας στην επίτευξη συμφωνημένης λύσης.

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, καταθέτοντας μήνυση για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της παράβασης καθήκοντος κατά του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που ισχυρίστηκε ότι υπήρξε συγκάλυψη σε υπόθεση ναρκωτικών με εμπλεκόμενο τον γιο του υπουργού.

Για άθλια σκευωρία η οποία κατέρρευσε από τα στοιχεία του ελέγχου που ήδη διεξάγεται έκανε λόγο ο κ. Θεοδωρικάκος έξω από τον Άρειο Πάγο, προσθέτοντας πως θα αποκαλυφθούν όλα και για τα κίνητρα και για το ποιος κρύβεται από πίσω. Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του υπουργού, γνωστοποίησε ότι μήνυση θα κάνει και ο γιος του κ. Θεοδωρικάκου, ενώ θα κατατεθεί και αγωγή ύψους 500 χιλ ευρώ.

Ακυρώνονται οι προγραμματισμένες για απόψε παραστάσεις «Φάλσταφ» και «Στρέλλα» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των καλλιτεχνών.

Κλειστά σήμερα και αύριο τα θέατρα. Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας αύριο από τις 11:00 έως τις 14:00 στηρίζοντας τη διεξαγωγή συγκέντρωσης στο Σύνταγμα στις 12.00.

Το προεδρικό διάταγμα δεν αφορά όσους θέλουν να εργαστούν σε καλλιτεχνική ή εκπαιδευτική θέση αλλά σε όποια άλλη στο δημόσιο είπε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, παραπέμποντας σε νέα ρύθμιση που θα ψηφιστεί αύριο Πέμπτη στη Βουλή.

«Παύουμε πλέον να έχουμε Συλλογικές Συμβάσεις με το Εθνικό Θέατρο και το ΚΘΒΕ και η μισθοδοσία των καλλιτεχνών καθορίζεται από τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Πολιτισμού. Αυτό είναι εντελώς τρελό. Εμείς έχουμε Συλλογικές Συμβάσεις με τους δημόσιους οργανισμούς», τόνισε από την πλευρά του ο ηθοποιός Αργύρης Ξάφης, μιλώντας επίσης στο σταθμό μας.

Συγγενείς φίλοι και πλήθος κόσμου αποτίουν φόρο τιμής στο σημείο όπου ο 19χρονος Άλκης Καμπανός έχασε τη ζωή του ακριβώς πριν από ένα χρόνο από τα δολοφονικά χτυπήματα της ομάδας των 12. Στο τρισάγιο που τελέστηκε το παρών έδωσαν αθλητές του Άρη, του ΠΑΟΚ και άλλων ομάδων και παλαίμαχοι, οι οποίοι παρακολούθησαν σιωπηρά την τελετή στη συμβολή των οδών Αλκιβιάδη Καμπανού και Πλαστήρα.

Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι, αύριο η Αθήνα, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων, προκειμένου να συμμετάσχουν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΣΤΑΣΥ.

Και ο καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 13 βαθμούς Κελσίου. 10 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα