back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Νεκρός και ο 31ενός ετών σμηναγός Στάθης Τσιτλακίδης, κυβερνήτης του Phantom F-4 που κατέπεσε προχθές το πρωί ανοιχτά της Ανδραβίδας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού επιτελείου η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.
Την εθνική οδύνη κάνει ακόμη βαρύτερη η είδηση της απώλειας του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ύστερα από εκείνη του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα”, έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Πρωθυπουργός.

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του σμηναγού έστειλε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μέσω των κοινωνικών δικτύων, εκφράζοντας την βαθιά του θλίψη για τον άδικο χαμό του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους.

Αύριο η κηδεία του 29χρονου υποσμηναγού, συγκυβερνήτη του σκάφους.

Στο 7,2% έκλεισε, σύμφωνα με τη Eurostat, τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση στη χώρα μας, από 7,6% τον Δεκέμβριο και 8.8% τον Νοέμβριο. Στο 8,5% διαμορφώθηκε στην Ευρωζώνη.

Η πτώση του πληθωρισμού οφείλεται στη μείωση των τιμών στην ενέργεια. Ωστόσο, ανεβαίνει ο πληθωρισμός στα τρόφιμα. Από το 13,8% τον Δεκέμβριο έσπασε τον Ιανουάριο το φράγμα του 14%, με 14,1%, που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ. Ίδια εικόνα και στον δομικό πληθωρισμό, που δεν περιλαμβάνει τρόφιμα και ενέργεια, ο οποίος έφτασε στο 7%.

Σκληρή επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον οποίο καταλόγισε ότι “με τις χθεσινές του δηλώσεις περιφρονεί ανοιχτά το κοινοβούλιο και τη συνταγματική τάξη”, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Μαραθώνα όπου συναντήθηκε το μεσημέρι με πολίτες και φίλους της ΝΔ.

Μίλησε για “θλιβερή και απαράδεκτη εικόνα ενός αρχηγού του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος”, ενώ τόνισε, απευθυνόμενος στους πολίτες, πως “ο κ. Τσίπρας μη έχοντας να σας πει απολύτως τίποτα για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζετε καταφεύγει σε έναν αδιανόητο ακτιβισμό…….. “Ας του πει κάποιος ότι έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι «πεζοδρομιακή. Ας αφήσει, λοιπόν, στην άκρη αυτά τα ψευτοεπικονωνιακά νταηλίκια τόνισε ο Πρωθυπουργός, ας σοβαρευτεί επιτέλους και ας έρθει να μιλήσουμε επί πραγματικών επιχειρημάτων”.

Προηγήθηκε η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη στο Μάτι, όπου θα δημιουργηθεί το Πάρκο Μνήμης και συγκρότημα κατοικιών, με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις 6:00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου “Ανδρέας Παπανδρέου”.

Ήταν μια απολύτως θεσμική και δημοκρατική κίνηση απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία εκπροσωπεί την πλήρη δημοκρατική και θεσμική εκτροπή δήλωσε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό ”105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ”, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, αναφερόμενη στην απόφαση του κόμματος να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή.

Για εμάς τα πράγματα είναι καθαρά: Η αντιπολίτευση φεύγει πάντα τελευταία από τη Βουλή», δήλωσε μέσω του ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Aλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, σχολιάζοντας την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αποσυρθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή του την κίνηση δίνει στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής το δικαίωμα να είναι εκεί από την αρχή έως το τέλος των συνεδριάσεων και να ψηφίζει ως αξιωματική αντιπολίτευση».

Για προεκλογικό σόου και για κάλπικη αντιπαράθεση από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Γιάννης Γκιόκας μέλος της ΚΕ και βουλευτής Αττικής του ΚΚΕ μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 98,4. Σημείωσε ότι τα δύο κόμματα προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες πόλωσης που τους βολεύει για να κρύψουν τη συμφωνίας τους στα μεγάλα ζητήματα καθώς δεν μπορούν να τσακωθούν, διότι συμφωνούν, για τις δεσμεύσεις στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

Μήνυση κατά του απόστρατου αξιωματικού της Άμεσης Δράσης, ο οποίος κατήγγειλε συγκάλυψη σε υπόθεση του γιου του, κατέθεσε το μεσημέρι στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σφοδρή επίθεση στην τουρκική αντιπολίτευση για τα F-35 μέσω της χώρας μας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αναφερόμενος στις υποσχέσεις του συνασπισμού της αντιπολίτευσης ότι χωρίς τον Ερντογάν στην εξουσία, η Άγκυρα θα επιστρέψει στο πρόγραμμα των υπερσύγχρονων μαχητικών F-35, την κατηγόρησε ότι έτσι παραιτείται από τα τουρκικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και “στέλνει χαιρετίσματα στην Ελλάδα”.

Εξαπέλυσε, επίσης, νέα επίθεση στη Σουηδία, τονίζοντας: “Σουηδία! Μην προσπαθείς άδικα. Όσο εσύ επιτρέπεις να καίνε το ιερό βιβλίο μου το Κοράνι, να το σκίζουν και να συμβαίνει αυτό υπό την προστασία σου, εμείς δεν θα λέμε ᾽᾽ναι᾽᾽ στην ένταξη σας στο ΝΑΤΟ”.

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για την επιδότηση εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων ευάλωτων δανειοληπτών, με φόντο τις συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων απο την ΕΚΤ. Τίθενται εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και η επιδότηση θα ξεκινήσει από τον Απρίλιο. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina.984.gr.

Κλειστά σήμερα και αύριο τα θέατρα. Ακυρώνονται και οι προγραμματισμένες για απόψε παραστάσεις “Φάλσταφ” και “Στρέλλα” της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των καλλιτεχνών που διαμαρτύρονται για την υπόβαθμιση των πτυχίων τους. “Το προεδρικό Διάταγμα δεν αφορά όσους θέλουν να εργαστούν σε καλλιτεχνική ή εκπαιδευτική θέση, αλλά σε όποια άλλη στο δημόσιο”, είπε για το θέμα, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, παραπέμποντας σε νέα ρύθμιση που θα ψηφιστεί αύριο, Πέμπτη, στη Βουλή.

Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο αύριο η Αθήνα από τις 12:00 έως τις 3:00 μμ, λόγω στάσης εργασίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΣΤΑΣΥ.

Στο Διεθνή χώρο: Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Βρετανία προκαλεί το απεργιακό κύμα στην χώρα με περισσότερους από 500.000 εργαζόμενους να απέχουν από τα καθήκοντα τους στις δημόσιες υπηρεσίες ενώ για πρώτη φορά συμμετέχουν χιλιάδες δάσκαλοι επηρεάζοντας την λειτουργία τουλάχιστον 23.000 σχολείων στην Αγγλια και στην Ουαλία,. Συνολικά υπολειτουργούν 124 κυβερνητικές και κρατικές υπηρεσίες.

Αυτή την ώρα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της αντιαπεργιακής νομοθεσίας της κυβέρνησης και της άρνησης να αυξήσει τους μισθούς για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.

Δύσκολη αποστολή έχει απόψε ο Παναθηναϊκός στην Ισπανία απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης για την Ευρωλίγκα. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά…

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου – 11 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα