back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Νεκρός και ο κυβερνήτης του Phantom F-4 που κατέπεσε προχθές το πρωί ανοιχτά της Ανδραβίδας, ο σμηναγός Στάθης Τσιτλακίδης. “Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του” σημειώνεται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. “Την εθνική οδύνη κάνει ακόμη βαρύτερη η είδηση της απώλειας του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ύστερα από εκείνη του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα”, έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Πρωθυπουργός. “Δυστυχώς στους 160 και βάλε νεκρούς μετράμε άλλους δύο, αλλά αυτό είναι το τίμημα όταν θες να είσαι καλύτερος”, τόνισε στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να παρευρεθεί στην κηδεία του Σμηναγού, Ευστάθιου Τσικλικίδη, στο Νευροκόπι, εκτός από την κηδεία του υποσμηναγού Μάρκου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που θα γίνει αύριο στην Τρίπολη. Tη βαθιά του θλίψη για τον άδικο χαμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους εξέφρασε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στο 7,2% έκλεισε, σύμφωνα με τη Eurostat, τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση στη χώρα μας, από 7,6% τον Δεκέμβριο. Στο 8,5% διαμορφώθηκε στην Ευρωζώνη. Η πτώση του πληθωρισμού οφείλεται στη μείωση των τιμών στην ενέργεια. Ωστόσο, ανεβαίνει ο πληθωρισμός στα τρόφιμα, που από το 13,8% τον Δεκέμβριο έσπασε τον Ιανουάριο το φράγμα του 14%, με 14,1%, που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ. Ιστορικό ρεκόρ και για τον δομικό πληθωρισμό, που δεν περιλαμβάνει τρόφιμα και ενέργεια, οποίος έφτασε στο 7%.

Στο 11,6% κινήθηκε η ανεργία στη χώρα μας τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο καταλόγισε ότι “με τις χθεσινές του δηλώσεις περιφρονεί ανοιχτά το κοινοβούλιο και τη συνταγματική τάξη”, εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον Μαραθώνα, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη στο Μάτι, όπου επισκέφθηκαν τον χώρο όπου θα δημιουργηθεί το Πάρκο Μνήμης και συγκρότημα κατοικιών, με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

..Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έναν “αδιανόητο ακτιβισμό”, ο οποίος, όπως είπε, “μας θυμίζει όχι απλά τον Τσίπρα του 2015, αλλά τον Τσίπρα πριν από 10 χρόνια, του 2012, τότε που είχαμε την άνω και την κάτω πλατεία και κάποιοι φωνάζανε να πάνε να εισβάλουν στη Βουλή με τα γνωστά χυδαία συνθήματα”. “Ας του πει κάποιος ότι έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι «πεζοδρομιακή» δημοκρατία. Ας αφήσει, λοιπόν, στην άκρη αυτά τα ψευτοεπικονωνιακά νταηλίκια και ας σοβαρευτεί επιτέλους και ας έρθει να μιλήσουμε επί πραγματικών επιχειρημάτων”, κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

…Στις 6:00 το απόγευμα ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου “Ανδρέας Παπανδρέου”.

…Για “ανέξοδη επαναστατική γυμναστική του ΣΥΡΙΖΑ” έκανε λόγω, μέσω ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, σχολιάζοντας την απόφαση να απέχει στο εξής η αξιωματική αντιπολίτευση από τις ψηφοφορίες στη Βουλή. Αναφερόμενος στα περί εκβιασμού του Νίκου Ανδρουλάκη, είπε ότι “αν η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι κάποιος κρατάει μία άλλη παράταξη και έχει στοιχεία και μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις, αυτό συνιστά από μόνο του εκβιασμό”. Για προεκλογικό σόου και για κάλπικη αντιπαράθεση από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας στον Αθήνα 9.94. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε πάνω από τα μισά κρίσιμα νομοσχέδια της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το 70% αυτών.

Μήνυση κατά του απόστρατου αξιωματικού της Άμεσης Δράσης, ο οποίος κατήγγειλε συγκάλυψη σε υπόθεση του γιου του, κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. “Tους σκευωρούς θα τους πάω μέχρι τέλους, δεν παίζει κανείς με την υπόληψη της οικογένειάς μου”, δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος έξω από τον Άρειο Πάγο. Στο μεταξύ, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ολοκλήρωσε την έρευνα για τις καταγγελίες αξιωματικού περί συγκάλυψης υπόθεσης ναρκωτικών με την εμπλοκή του Τάκη Θεοδωρικάκου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά τον σωματικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στα τέσσερα νεαρά άτομα, στις 22 Νοεμβρίου του 2021, δεν προέκυψε κάτι μεμπτό.

H Ουγγαρία θα υποστηρίξει μία υποψηφιότητα του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν για το Νόμπελ Ειρήνης, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Πέτερ Σιγιάρτο. Στο μεταξύ, σφοδρή επίθεση στην τουρκική αντιπολίτευση για τα F-35 εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αναφερόμενος στις υποσχέσεις του συνασπισμού της αντιπολίτευσης ότι χωρίς τον Ερντογάν στην εξουσία, η Άγκυρα θα επιστρέψει στο πρόγραμμα των υπερσύγχρονων μαχητικών, την κατηγόρησε ότι έτσι παραιτείται από τα τουρκικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και “στέλνει χαιρετίσματα στην Ελλάδα”. Εξαπέλυσε, επίσης, νέα επίθεση στη Σουηδία, τονίζοντας: “Σουηδία! Μην προσπαθείς άδικα. Όσο εσύ επιτρέπεις να καίνε το ιερό βιβλίο μου το Κοράνι, να το σκίζουν και να συμβαίνει αυτό υπό την προστασία σου, εμείς δεν θα λέμε ᾽᾽ναι᾽᾽ στην ένταξη σας στο ΝΑΤΟ”.

…Στο μεταξύ, το προξενείο της Γερμανίας στην Κωνσταντινούπολη θα παραμείνει σήμερα κλειστό εξαιτίας αυξημένης απειλής για επίθεση. Κλειστό και το προξενείο της Ολλανδίας.

Κλειστά σήμερα και αύριο τα θέατρα. Ακυρώνονται και οι προγραμματισμένες για απόψε παραστάσεις “Φάλσταφ” και “Στρέλλα” της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των καλλιτεχνών που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των πτυχίων τους. “Το προεδρικό Διάταγμα δεν αφορά όσους θέλουν να εργαστούν σε καλλιτεχνική ή εκπαιδευτική θέση, αλλά σε όποια άλλη στο δημόσιο”, είπε για το θέμα, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, παραπέμποντας σε νέα ρύθμιση που θα ψηφιστεί αύριο, Πέμπτη, στη Βουλή.

Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο αύριο η Αθήνα από τις 12:00 έως τις 3:00 μμ, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων, προκειμένου να συμμετάσχουν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΣΤΑΣΥ.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Βρετανία προκαλεί το απεργιακό κύμα στην χώρα με περισσότερους από 500.000 εργαζόμενους να απέχουν από τα καθήκοντα τους στις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ για πρώτη φορά συμμετέχουν χιλιάδες δάσκαλοι, επηρεάζοντας τη λειτουργία τουλάχιστον 23.000 σχολείων στην Αγγλια και στην Ουαλία. Συνολικά υπολειτουργούν 124 κυβερνητικές και κρατικές υπηρεσίες. Οι απεργοί ζητούν αυξήσεις στους μισθούς και διαμαρτύρονται για την αντιαπεργιακή, όπως σημειώνουν, πολιτική της κυβέρνησης. Σάλος με την υπ. Παιδείας, Γκίλιαν Κίγκαν, που ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να είναι ρεαλιστές όσον αφορά τις οικονομικές τους απαιτήσεις, φορώντας Rolex αξίας 11.300 ευρώ. Την ίδια ώρα στη Γαλλία, “μη διαπραγματεύσιμη” χαρακτηρίζει την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης ο υπουργός Εργασίας, Ολιβιιέ Ντισότ, παρά τις χθεσινές μαζικές διαδηλώσεις στη χώρα.

Περισσότερες από 1.400 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ, καθώς παγοθύελλα πλήττει πολιτείες από το Τέξας έως τη Δυτική Βιρτζίνια.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Ο θρυλικός άσος του αμερικανικού Football, Τομ Μπρέιντι, ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών, δήλωσε σήμερα ότι αποσύρεται, ένα χρόνο αφότου είχε κάνει την ίδια ανακοίνωση για να αλλάξει γνώμη μερικές εβδομάδες αργότερα.

Καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου – 11 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα