back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Με το δίλημμα «με τη δημοκρατία ή την εκτροπή» στο οποίο καλείται να απαντήσει «ο ίδιος λαός» ξεκίνησε την ομιλία του στο κλειστό στάδιο “Ανδρέας Παπανδρέου” στο Περιστέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «μήνυμα νίκης και αλλαγής» και για «αντεπίθεση της Δημοκρατίας».

«Από δω, από το Περιστέρι, ξεκινάμε μαζί την πορεία στον λαό, για τη μεγάλη νίκη και τη πολιτική αλλαγή. Μαζί θα ξαναχτίσουμε τις βάσεις για μια Ελλάδα της δικαιοσύνης και της προκοπής» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας .

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης για τις “απώλειες” της πανδημίας που είναι «υψηλότερες σε όλο τον δυτικό κόσμο αναλογικά με το πληθυσμό τής» Ελλάδας, για τη «διάλυση του ΕΣΥ», το «άνοιγμα της δημόσιας Υγείας στην κερδοσκοπία», τη «λεηλάτηση» των δημόσιων ταμείων με τις απευθείας αναθέσεις, αλλά και τις επιπτώσεις στα ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις από το κύμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας.

Δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο Πρωθυπουργός ,από τον Μαραθώνα. Τον κατηγόρησε ότι “με τις χθεσινές του δηλώσεις περιφρονεί ανοιχτά το κοινοβούλιο και τη συνταγματική τάξη” και έκανε λόγο για “θλιβερή και απαράδεκτη εικόνα ενός αρχηγού του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος”.

Αμεσα απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να εμφανιστεί σε μια τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς «επτά χρόνια τώρα το αποφεύγει», όπως είπε.

Για επίσκεψη με προεκλογικό πρόσημο κατηγόρησαν κόμματα της αντιπολίτευσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού,μαζί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη στο Μάτι όπου θα δημιουργηθεί το Πάρκο Μνήμης και συγκρότημα κατοικιών, με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως ανέφερε το ΚΚΕ, «πέντε χρόνια μετά την πυρκαγιά στο Μάτι, με τις συγκλονιστικές καταθέσεις των συγγενών στη σχετική δίκη να γεμίζουν οργή και με τα προβλήματα των κατοίκων να παραμένουν, ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται προεκλογικά τον τόπο της τραγωδίας και του εγκλήματος, επιβεβαιώνοντας την αντιλαϊκή συνέχεια του κράτους».

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη σχολίασε στο Twitter: «Αντί ο πρωθυπουργός να κάνει προεκλογικές επισκέψεις, πρέπει η Πολιτεία να συνδράμει τους κατοίκους.

Ο τραγικός επίλογος του δυστυχήματος με τη συντριβή του Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας, ανοιχτά της Ανδραβίδας γράφτηκε σήμερα, με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και την επιβεβαίωση του θανάτου και του κυβερνήτη του μαχητικού αεροσκάφους, Σμηναγού, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών.

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο ιπταμένων από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Αύριο το πρωί στην Τρίπολη η κηδεία του 29χρονου υποσμηναγού Μάρκου-Μιχαήλ Τουρούτσικα. Θα παραβρεθούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ,ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στην κηδεία του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, την Παρασκευή, στο Νευροκόπι, θα παραβρεθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί τον χαμό δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, η Τουρκία προέβη σήμερα σε νέες παραβιάσεις. Σημειώθηκαν συνολικά 14 παραβιάσεις στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ καταγράφηκαν και 12 παραβάσεις.

Κλειστά και αύριο τα θέατρα. Ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες για απόψε παραστάσεις “Φάλσταφ” και “Στρέλλα” της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των καλλιτεχνών που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των πτυχίων τους.

Στις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών συμμετέχουν σωματεία του ΥΠΠΟΑ τα οποία, με αίτημα να μην αλλάξει το νομικό καθεστώς των δημόσιων μουσείων, κηρύσσουν στάση εργασίας αύριο από τις έντεκα το πρωί έως τις δύο μετά το μεσημέρι , ενώ καλούν, την ίδια μέρα, στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις δώδεκα το μεσημέρι στην Αθήνα στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

“Το προεδρικό Διάταγμα δεν αφορά όσους θέλουν να εργαστούν σε καλλιτεχνική ή εκπαιδευτική θέση, αλλά σε όποια άλλη στο δημόσιο”, τόνισε στον Αθήνα 9.84, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, παραπέμποντας σε νέα ρύθμιση που θα ψηφιστεί αύριο, στη Βουλή.

«Ανεπαρκές» και «αργοπορημένο» χαρακτηρίζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το Βιομηχανικό Σχέδιο Πράσινης Συμφωνίας που παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υποστηρίζει ότι η βιομηχανική ανταγωνιστικότητα αποτελεί σημαντική πολιτική προτεραιότητα και επισημαίνει ότι μόνο η «ρύθμιση» δεν είναι αρκετή για να διευκολύνει τη μετάβαση του κλάδου στην κλιματική ουδετερότητα.

Τις αυξανόμενες πιέσεις στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 9ης και 10ης Φεβρουαρίου, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το μεταναστευτικό ζήτημα.

Πυρά κατά του Αλέξη Κούγια για απόπειρες εκφοβισμού δημοσιογράφων εξαπέλυσε η ΕΣΗΕΑ. Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων, κάνει λόγο για «απαράδεκτη και επικίνδυνη απόπειρα φίμωσης του Τύπου μέσω εκφοβιστικών αγωγών» εκ μέρους του ποινικολόγου, και τονίζει ότι θα θέσει επισήμως το θέμα Κούγια στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την επιδότηση εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων ευάλωτων δανειοληπτών. Το μέτρο αφορά περίπου 30.000 δανειολήπτες, τους οποίους απειλούν οι συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Την παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας για έναν χρόνο, για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Επίσης, προβλέπεται ειδική ρύθμιση για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr.

Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο αύριο η Αθήνα ,από τις δώδεκα έως τις τρείς μετά το μεσημέρι, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων, προκειμένου να συμμετάσχουν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΣΤΑΣΥ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου

9 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα