back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Σε υψηλούς τόνους και προσωπικές επιθέσεις κινήθηκαν οι σημερινές ομιλίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο πρωθυπουργός ο οποίος επισκέφθηκε μαζί με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη το Μάτι, όπου θα δημιουργηθεί το Πάρκο Μνήμης και συγκρότημα κατοικιών, με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας, χαρακτήρισε θλιβερή και απαράδεκτη» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «ψευτοεπικοινωνιακά νταηλίκια». «O κ. Τσίπρας με τις χθεσινές του δηλώσεις, περιφρονεί ανοιχτά το Κοινοβούλιο και τη συνταγματική τάξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε απόψε από το Περιστέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι το δίλημμα των εκλογών θα είναι Δημοκρατία ή εκτροπή. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της ακρίβειας, των ανισοτήτων και της εκτροπής δεν μπορεί να μιλά για σταθερότητα».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ενίσχυση της μεσαίας τάξης και την ανάγκασε να ζει με κουπόνια.
«Χωρίς δημοκρατία και χωρίς δικαιοσύνη, δεν υπάρχει σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη και ευημερία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αμφισβήτησε «τα επιτεύγματα της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας» λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να παρουσιάσει ως δικό του δήθεν επίτευγμα, την οικονομική σταθερότητα και τη μείωση των επιτοκίων στις αρχές της θητείας του, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για τη σταθερότητα που κατάφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πανελλήνια συγκίνηση για τον άδικο χαμό των δυο πιλότων μετά από την πτώση του F4 Phantom, ανοικτά της Ανδραβίδας.
Αύριο, το τελευταίο αντίο στον 29χρονο υποσμηναγό Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα. Στην κηδεία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Η κυρία Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα παραστούν και στην κηδεία του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, την Παρασκευή, στο Νευροκόπι.

Κλειστά και αύριο τα θέατρα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των καλλιτεχνών που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των πτυχίων τους.
Στις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών συμμετέχουν σωματεία του ΥΠΠΟΑ τα οποία, με αίτημα να μην αλλάξει το νομικό καθεστώς των δημόσιων μουσείων, κηρύσσουν στάση εργασίας αύριο από τις έντεκα το πρωί έως τις δύο μετά το μεσημέρι , ενώ καλούν, την ίδια μέρα, στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις δώδεκα το μεσημέρι στο Σύνταγμα και στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Σε νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης προχώρησε η Ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ.
Η Fed σχεδιάζει να συνεχίσει τις αυξήσεις, θεωρώντας ότι ο πληθωρισμός που τον Δεκέμβριο ανερχόταν σε 6,5% «έχει ελαφρώς επιβραδυνθεί, όμως παραμένει υψηλός».
Αύριο συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ με τους επενδυτές να προεξοφλούν ότι η ευρωτράπεζα θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης.

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι εξήγγειλαν για αύριο οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, προκειμένου να συμμετάσχουν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΣΤΑΣΥ.

Έντεκα Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε δύο επιθέσεις που εξαπέλυσε η τζιχαντιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS), το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Και οι δύο επιθέσεις σημειώθηκαν στην επαρχία του Ιντλίμπ.
χανιας

Σε εξέλιξη Ρεάλ Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη για την 22η αγωνιστική της EuroLeague. 66-49 προηγούνται οι Μαδριλένοι.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
7 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα