back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών-Βιβλιοπωλών για τη σύλληψη του Πέτρου Τατσόπουλου

Διαβάστε επίσης

Ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, συνελήφθη αργά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (30.01), μετά από μήνυση τηλεοπτικού παρουσιαστή για συκοφαντική δυσφήμηση. Η Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών-Βιβλιοπωλών με ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα την σύλληψη του συγγραφέα.

 

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών-Βιβλιοπωλών:

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που έπαψε η φίμωση της έκφρασης στην πατρίδα μας.

Ως εκ τούτου, καταδικάζουμε απερίφραστα την σύλληψη του συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου η οποία έλαβε χώρα σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου με τον τίτλο «Παιδεία και Θρησκεία: Έννοιες ασύμβατες;» μετά από μήνυση του κου Φίλιππου Καμπούρη, υποψήφιου βουλευτή με το κόμμα Ελληνική Λύση.

Σύμφωνα με τα δελτία τύπου ο Πέτρος Τατσόπουλος συνελήφθη για βλασφημία και ρατσιστικές αναφορές, ενώ οι παρόντες στην εκδήλωση δεν επιβεβαίωσαν κάτι τέτοιο. Ο συγγραφέας αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της μήνυσης.

Η ΠΟΕΒ θυμίζει ότι χρέος μας είναι η διαφύλαξη της ελευθεροτυπίας και η υπεράσπιση του δικαιώματος στην πολυφωνία και την ελεύθερη έκφραση, καθώς και για τα δύο έχει χυθεί αρκετό αίμα σε αυτή τη χώρα στο παρελθόν.

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΒ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα