back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: Πάνω από 1.400 πτήσεις ακυρώθηκαν καθώς παγοθύελλα πλήττει πολλές πολιτείες

Διαβάστε επίσης

Περισσότερες από 1.400 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ, καθώς παγοθύελλα πλήττει πολιτείες από το Τέξας έως τη Δυτική Βιρτζίνια.

Συνολικά 1.467 εσωτερικές πτήσεις και πτήσεις προς και από τις Ηνωμένες Πολιτείες ακυρώθηκαν, ενώ 527 πτήσεις είχαν καθυστερήσει έως τις 6.48 το πρωί (ανατολική ζώνη ώρας ΗΠΑ), σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware.

Η αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προειδοποίησε χθες Τρίτη με tweet τους ταξιδιώτες να περιμένουν συνθήκες χιονιού σε ορισμένες περιοχές, όπως το Ντάλας, το Φορτ Γουόρθ και το Μέμφις, που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν ορισμένες πτήσεις.

«Η εν εξελίξει χειμερινή καταιγίδα θα συνεχίσει να προκαλεί επικίνδυνες επιπτώσεις στο Βόρειο και το Κεντρικό Τέξας τουλάχιστον μέχρι και νωρίς το πρωί της Πέμπτης», ανέφερε η αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στις προβλέψεις της για την περιοχή Ντάλας-Φορτ Γουόρθ και Τέξας.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Southwest Airlines Co ήταν η πρώτη με ακυρώσεις 487 πτήσεων, ενώ η American Airlines Group Inc με έδρα το Φορτ Γουόρθ του Τέξας ακολούθησε, ακυρώνοντας σχεδόν 480 πτήσεις.

Η Southwest και η American δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχόλιο.

Οι τελευταίες ακυρώσεις έρχονται σχεδόν ένα μήνα αφότου η αμερικανική κυβέρνηση επέπληξε τη Southwest για την ακύρωση 16.700 πτήσεων κατά τη διάρκεια των εορτών, λόγω κακών καιρικών συνθηκών και παρωχημένης τεχνολογίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα