back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κόντρα στη Βουλή για την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες

Διαβάστε επίσης

Νέο γύρο αντιπαράθεσης προκάλεσε στη Βουλή, η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει εφεξής από τις ψηφοφορίες που θα γίνονται στο Κοινοβούλιο επί νομοσχεδίων που φέρνει η κυβέρνηση, αρχής γενομένης από αυτό που συζητείται σήμερα στο Κοινοβούλιο και αφορά την κύρωση εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ με χώρες της Νότιας Αμερικής.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, αιτιολογώντας την απόφαση περί οριζόντιας αποχής της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, ανέφερε ότι«δεν θέλουμε να επικυρώσουμε με την παρουσία μας την αντισυνταγματική εκτροπή που ζούμε εδώ και έξι μήνες». Η κ. Τζάκρη, είπε ότι «η Δημοκρατία κινδυνεύει όταν στο Πεντάγωνο παρακολουθείται και ο τελευταίος καψιματζής και η οδός Κατεχάκη έχει γίνει σουρωτήρι μαφιόζων».

Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μη λαμβάνει μέρος στις ψηφοφορίες που θα γίνονται στη Βουλή, στηλίτευσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, λέγοντας ότι «έτσι σπέρνουμε μίσος κομματικό και απαξιώνουμε την εργασία όσων συναδέλφων θέλουν να δουλέψουν στο Κοινοβούλιο». Επανέφερε δε, την πρότασή του να μην πληρώνονται οι βουλευτές που δεν παρίστανται στη Βουλή.

«Δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσο καταλυτική η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ την Παρασκευή στη Βουλή, ώστε ο κ. Τσίπρας να αναγκαστεί να δώσει συνέντευξη επί τρεις ώρες για να πει ότι δεν θα ψηφίζει στη Βουλή, ακυρώνοντας έτσι την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Τη Δημοκρατία οι κυβερνώντες την έχουν κλειδώσει σε ένα σκοτεινό και μυστικό δωμάτιο», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου.

«Εμείς αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ,έχουμε κάθε δικαίωμα να το λέμε κοινοβουλευτική εκτροπή», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε για καινούργια τακτική που αποτελεί απόδειξη αμηχανίας του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκε «τι θα γίνει αν οι της κυβέρνησης σας κάνουν πλάκα και κάνουν εκλογές τον Ιούλιο».

Δίνοντας το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι «εμείς που εφηύραμε το σκληρό ροκ, θα πάμε τώρα και στο heavy metal, μπαίνοντας στο παιχνίδι επί ίσοις όροις».

Αίσθηση προκάλεσε ο χαρακτηρισμός capo de i capi, δηλαδή αρχιμαφιόζος,που χρησιμοποίησε για τον πρωθυπουργό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Κλέων Γρηγοριάδης.

Ψυχραιμία προς πάσα κατεύθυνση συνέστησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επισημαίνοντας ότι κάποιοι με την στάση τους κλείνουν το μάτι σ´αυτούς που δεν πιστεύουν στον Κοινοβουλευτισμό. Παρατήρησε δε, ότι η εικόνα που δίνει σήμερα η Βουλή, είναι εικόνα καφενείου τριτοκλασάτου τηλεοπτικού σταθμού.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα