back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τελευταίο αντίο στον υποσμηναγό Τουρούτσικα – Στην Τρίπολη Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκης και Τσίπρας

Διαβάστε επίσης

Θρήνος αυτή την ώρα, στην Τρίπολη,  στην κηδεία του 29χρονου συγκυβερνήτη του μοιραίου phantom που κατέπεσε ανοιχτά της Ανδραβίδας, Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Η εξόδιος ακολουθία του 29χρονου υποσμηναγού τελείται στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως , παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου.

Στην κηδεία παρίσταται και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον πρώην ΑΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη και τον τομεάρχη ‘Αμυνας του κόμματος Θοδωρή Δρίτσα.

 

Αύριο, Παρασκευή θα γίνει η κηδεία του 31χρονου σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι.

Παναγιωτόπουλος: Θα τιμούμε τη μνήμη τους πάντα

«Δυστυχώς στους 160 και βάλε νεκρούς μετράμε άλλους δύο, αλλά αυτό είναι το τίμημα όταν θες να είσαι καλύτερος», τόνισε στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή την επιβεβαίωση του θανάτου και του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom.

Αφού είπε ότι θα προσπαθήσει να παρευρεθεί στην και κηδεία του σμηναγού Ευστάθιου Τσικλικίδη που θα γίνει στο Νευροκόπι, εκτός από την κηδεία του συγκυβερνήτη υποσμηναγού Μάρκου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που θα γίνει στην Τρίπολη, υπογράμμισε: «Ας αναπαυθούν εν ειρήνη, εμείς θα τιμούμε τη μνήμη τους πάντα».

Σακελλαροπούλου: Ο πόνος τους είναι και δικός μας

Με λόγια γεμάτα συγκίνηση και βαθιά θλίψη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποχαιρετά τον Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη και τον Υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα απαιτητικής εκπαιδευτικής άσκησης.

Με ανάρτησή της στο Facebook, η κυρία Σακελλαροπούλου επισημαίνει ότι «Οι λαμπροί αυτοί νέοι, ατρόμητοι μπροστά στον κίνδυνο και ταγμένοι, μαζί με όλους τους ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας μας, στην υπεράσπιση των ουρανών της Πατρίδας, θα μείνουν χαραγμένοι στη μνήμη μας ως παράδειγμα αυταπάρνησης και προσήλωσης στο χρέος».

Εκφράζει, επίσης, τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειές τους, καθώς και στους συναδέλφους τους και τονίζει ότι «Ο πόνος τους είναι και δικός μας».

Ανδρουλάκης: Τιμούμε τη μνήμη των δυο αεροπόρων μας

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σμηναγού (Ι), Ευστάθιου Τσιτλακίδη. Τιμούμε τη μνήμη των δυο αεροπόρων μας, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Χρήστος Καπούτσης, Δημήτρης Ράντος, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα