back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Βλάχος: Δεν θέλω να εξηγώ το καθετί αλλά να νιώθω τα πράγματα

Διαβάστε επίσης

Πολυτάλαντος και εκφραστικός τόσο ως ηθοποιός όσο και ως τραγουδοποιός , ο Πάνος Βλάχος είναι από τους καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν τα τελευταία χρόνια.

Η αγάπη του τόσο για τον χώρο της υποκριτικής όσο για αυτόν την μουσικής είναι μεγάλη.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του album με τίτλο «Χωρίς παρεξήγηση» στο οποίο υπογράφει τη μουσική και τους στίχους και το οποίο αποτέλεσε την αφορμή της συνάντησης με την ”Γλυκιά Συμμορία” της Αριστέας Γιάννου στον ραδιοφωνικό αέρα του Αθήνα 9.84, παρουσία και του κοινού τους φίλου και δημοσιογράφου Γιώργου Μυζάλη.

Το «Χωρίς παρεξήγηση», που κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group, όπως ο ίδιος ανέφερε, αποτυπώνει στιγμές, σαν μικρά σημειώματα στον χρόνο : «Η εποχή και τα τραγούδια έχουν ατάκες που μπορεί να οδηγήσουν σε παρεξήγηση, όμως, εγώ δεν θέλω να εξηγώ το καθετί αλλά να νιώθω τα πράγματα. Θέλω να τεστάρω με αυτά τα τραγούδια, τους στίχους και τα live πόσο με συμπαθεί ο κόσμος ,πόσο αντέχει το λογοπαίγνιο και πόσο ο ρομαντισμός και το συναίσθημα θα νικήσει την εγκεφαλική δραστηριότητα που θα οδηγήσει σε παρεξήγηση», ανέφερε.

Για τον ίδιο, αν και το κάθε ένα από αυτά τα τραγούδια μπορεί να αποτελεί εστία παρεξήγησης, είναι ουσιαστικά φανταστικές ιστορίες μιας πολύ συγκεκριμένης ιδέας που αντικατοπτρίζει την εποχή μας.

Και μιλώντας στον σταθμό της πόλης, δίνει…εξήγηση για να αποφύγει….την παρεξήγηση: «Κάθε τραγούδι είναι πυλώνας της εποχής όπως εγώ την βιώνω. Ο ήρωάς μας, σαρκάζει τις ιδεολογίες και τα προβλήματα που κρύβονται πίσω από πολλές σύγχρονες ανάγκες και τα τουμπάρει τελικά όλα, στον έρωτα που μου αρέσει πολύ».

Παρόλα αυτά, ο Πάνος Βλάχος, δηλώνει ότι δεν αποτελεί στόχο του το πολιτικό τραγούδι: «Ζω πολιτικά επειδή ζω κοινωνικά, επειδή ζω σαν άνθρωπος. Με ενδιαφέρει πολύ να μιλάω για τον έρωτα μέσα από κοινωνικά θέματα και για κοινωνικά θέματα μέσα από τον έρωτα. Να κάνω χιούμορ με πράγματα που είναι πολύ βάρβαρα και με βάρβαρο τρόπο να μιλάω για πράγματα που είναι σοβαρά. Η πρόθεση μου είναι ο σαρκασμός, το γέλιο και κάτι αιχμηρό και όχι η πολιτική», διευκρίνισε.

Η μουσική για εκείνον, ταυτίζεται με την απελευθέρωση. Γράφει από καρδιάς χωρίς να προβληματίζεται για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι: «Είναι εξαιρετικά απελευθερωτικό για μένα ότι γράφω χωρίς να με νοιάζει πού θα ακουστεί και τι με θεωρούν στο σινάφι. Γράφω τραγούδια σαν να είμαι ηθοποιός και παίζω και γράφω κείμενα για το θέατρο σαν αυτό να είναι τραγούδι», σημείωσε.

«Οι ηθοποιοί με σέβονται σαν μαραθωνοδρόμο, οι μαραθωνοδρόμοι ως τριαθλητή, οι τριαθλητές ως ηθοποιό και κάποιοι ποδηλάτες ως τραγουδοποιό. Επομένως η δημιουργία γίνεται απελευθερωτική», συμπλήρωσε με τον γνωστό, σαρκαστικό του τρόπο.

Οι live εμφανίσεις τον «γεμίζουν», τον ενθουσιάζουν, τον κάνουν χαρούμενο: «Κατάφερα να βρω τον τρόπο, όπως γράφω δίσκους, να υπάρχω και πάνω στη μουσική σκηνή για να πω κάποιες ιστορίες με στόχο να περάσω ο ίδιος καλά γιατί είναι το μοναδικό μου ρεπό και όλοι όσοι συμμετέχουν να είναι φίλοι μου. Γράφω κείμενα για αυτές τις παραστάσεις, αποτυπώνω ερωτήματα που έχω και παίζω σχεδόν όλα μου τα τραγούδια που τα ζητάει το κοινό», τόνισε.

Στα μελλοντικά του σχέδια , το live στον Σταυρό του Νότου στις 21 Φεβρουαρίου που είναι ήδη sold out και με ορατή την πιθανότητα για δύο έξτρα εμφανίσεις.

 

«Το καλοκαίρι θα βρεθώ στη σκηνή της Τεχνόπολης, αλλά μην το πείτε ακόμα, θα το ανακοινώσουμε αργότερα , αποκλειστικά, με συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο», είπε χαριτολογώντας.

Και βέβαια, θα ακολουθήσει προσεχώς ένα bonus track τραγούδι στα 9 τραγούδια του άλμπουμ που ήδη κυκλοφόρησαν .

Τέλος, ανακοίνωσε ότι η θεατρική παράσταση “Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού”, η σπιντάτη σκηνική εκδοχή της κωμωδίας του Ντάριο Φο από τον Γιάννη Κακλέα όπου πρωταγωνιστεί και η οποία είναι sold out ως το τέλος της σεζόν, θα πάει περιοδεία το καλοκαίρι σε μεγάλα θέατρα ανά την Ελλάδα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα