back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ αυξημένη η κίνηση στην άνοδο του Κηφισού από Λένορμαν έως Νέα Φιλαδέλφεια. Επίσης κίνηση παρατηρείται σε Κηφισίας και Καρέα.

Τελευταίο αντίο σήμερα στον 29χρονο υποσμηναγό, Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα, συγκυβερνήτη του Phantom που κατέπεσε ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Στις 10.30 στην Τρίπολη θα τελεστεί η κηδεία του. Θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Αύριο η κηδεία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι.

«Η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν απειλεί κανέναν, υπερασπίζεται την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και τις διεθνείς συνθήκες», τονίζουν διπλωματικές πηγές απαντώντας στις νέες δηλώσεις Ερντογάν. «Απορρίπτουμε στο σύνολό τους τα ανυπόστατα και έωλα τουρκικά επιχειρήματα όπως το έχουμε κάνει και μέσω των επιστολών μας στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ» διαμηνύουν.

«Η Ελλάδα παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας, παρενοχλεί τα αεροσκάφη μας και τους αλιείς μας, ανεβάζοντας την ένταση. Σε αυτές τις εχθρικές ενέργειες η αεροπορία μας απαντάει και θα συνεχίζει να απαντάει», είπε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Τούρκος πρόεδρος.

Την έντονη ανησυχία τους για τα προσκόμματα που βάζει η Τουρκία στην ενταξιακή πορεία της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ εκφράζουν Αμερικανοί γερουσιαστές σε επιστολή που θα σταλεί στον πρόεδρο Μπάιντεν. Ειδικότερα, οι νομοθέτες ζητούν από τον Αμερικανό πρόεδρο να συνδεθεί το θέμα της νατοϊκής διεύρυνσης με το αίτημα που έχει υποβάλει η Άγκυρα για την αναβάθμιση και την αγορά νέων μαχητικών F-16. Τη διακομματική επιστολή συνέταξαν η Δημοκρατική γερουσιαστής, Τζιν Σαχίν, από το Νιου Χάμσαϊρ και ο Ρεπουμπλικάνος συνάδελφος της, Τομ Τίλις, από την Βόρεια Καρολίνα, ενώ γίνεται συλλογή υπογραφών στη Γερουσία.

Σε υψηλούς τόνους και προσωπικές επιθέσεις κινήθηκαν οι χθεσινές ομιλίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε θλιβερή και απαράδεκτη» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «ψευτοεπικοινωνιακά νταηλίκια». «O κ. Τσίπρας περιφρονεί ανοιχτά το Κοινοβούλιο και τη συνταγματική τάξη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της ακρίβειας, των ανισοτήτων και της εκτροπής δεν μπορεί να μιλά για σταθερότητα» είπε από το Περιστέρι ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι το δίλημμα των εκλογών θα είναι Δημοκρατία ή εκτροπή.

Συνεδριάζει στις 2 μετά το μεσημέρι υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στην ατζέντα μεταξύ άλλων το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο η Αθήνα 12 με 3, λόγω έκτακτης γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ.

Κλειστά και σήμερα τα θέατρα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των καλλιτεχνών που καταγγέλλουν υποβάθμιση των πτυχίων τους. Συγκέντρωση στις 12 στο Σύνταγμα. Tρίωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ 11 με 2.

Υπάρχουν παρανοήσεις αναφορικά με το Προεδρικό διάταγμα, δήλωσε πριν απο λίγο στον Αθήνα 9.84 ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, με αφορμή τις καταγγελίες ότι καταργεί, μέσω ΚΥΑ, τις τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που έχουν υπογράψει τα σωματεία με τα κρατικά θέατρα. Η διάταξη αυτή, όπως είπε, ισχύει εδώ και 8 χρόνια και τώρα το μόνο που αλλάζει είναι ότι σε αυτήν προσθέσαμε και τους Δήμους και τους ΟΤΑ.

Στάση και της ΠΟΕ ΟΤΑ ως τις 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση σε μία ώρα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επί της Μεσογείων, στο πλαίσιο κοινών δράσεων και κινητοποιήσεων με άλλες ομοσπονδίες.

Κάνουν λόγο για απαξίωση υπηρεσιών του Δημοσίου, όπως οι Υπηρεσίες Δόμησης, και ζητούν να μπει ένα τέλος.

Η κομβικής σημασία κατάθεση του δικαστικού πραγματογνώμονα της πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιου έχει προγραμματιστεί για σήμερα στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Ο μάρτυρας, ο οποίος έχει συντάξει το σχετικό πόρισμα, έχει καταγγείλει μάλιστα ότι δέχθηκε πιέσεις και απειλές για να συγκαλύψει στοιχεία που οδήγησαν στο έγκλημα με τους 104 νεκρούς.

Σε νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης προχώρησε η Ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ.

Σήμερα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ με τους επενδυτές να προεξοφλούν ότι η ευρωτράπεζα θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης.

Εξαιρετικά θερμός ο φετινός Ιανουάριος για την Ελλάδα ήταν ο Ιανουάριος. Η μέση μηνιαία τιμή της μέγιστης θερμοκρασίας ήταν η υψηλότερη των τελευταίων 14 ετών στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με το meteo. Στην Αθήνα οι 25 ημέρες του προηγούμενου μήνα ήταν θερμότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Η εταιρεία του τομέα ψηφιακών υπηρεσιών Pinterest απολύει περίπου 150 εργαζομένους της, ή το 5% του συνολικού προσωπικού της, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, εξέλιξη που ακολουθεί σειρά κατάργησης θέσεων εργασίας από πολλά μεγάλα ονόματα του κλάδου της τεχνολογίας το τελευταίο διάστημα, με σκοπό τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα