back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Μετ εμποδίων η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο καθώς η πορεία των καλλιτεχνών κατευθύνεται προς το κτίριο Τσίλλερ. Η Βάσια Μπακετέα θα μας δώσει τις λεπτομέρειες…

Οι καλλιτέχνες διαμαρτύρονται για το θέμα του προσοντολογίου τους, όπως καθορίζεται στο πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα. Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών προανήγγειλε νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου και αυτοκινητό πορεία από το Άλσος Στρατού στην υπό κατάληψη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου την ακριβώς προηγούμενη μέρα. Ανακοίνωσε επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17 Φεβρουαρίου μπροστά από το συμβούλιο της επικρατείας, την ημέρα που η ομοσπονδία θα καταθέσει αίτηση ακύρωσης για το προεδρικό διάταγμα.

“Με τη διάταξη που τίθεται σήμερα σε ψηφοφορία, όλο το κομμάτι των καλλιτεχνών εξαιρείται από το προεδρικό διάταγμα, δίδοντας χρόνο να δούμε το θέμα ψύχραιμα”, δήλωσε στον Α9.84 ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης. “Αν ισχύει αυτό, είναι κάτι θετικό και κάτι που θέλαμε”, σχολίασε, επίσης στον σταθμό μας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Θρήνος κατά την εξόδιο ακολουθία στην Τρίπολη του 29χρονου υποσμηναγού, Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, συγκυβερνήτη του Phantom που κατέπεσε ανοιχτά της Ανδραβίδας. Αύριο η κηδεία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι. Και στους δύο πεσόντες πιλότους απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτέραρχου.

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μ. Μαξίμου Στην ατζέντα, μεταξύ άλλων, το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού. Νέα επίθεση Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα: “Αυτή η απαράδεκτη απόφαση της μη συμμετοχής στις ψηφοφορίες στη Βουλή δηλώνει την προσχώρηση στην πλατεία, στον λαϊκισμό και τα αχαλίνωτα ψέμματα”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας: “Δεν θα επιτρέψουμε η χώρα να παρασυρθεί στον κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ. Ομιλία αύριο του Αλέξη τσίπρα στην Πάτρα.

Κατατίθεται το απόγευμα στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες, η νομοθετική ρύθμιση που βάζει “φρένο” στη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις προσεχείς εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική τροπολογία του ΥΠΕΣ θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη.

Κατά 50 μονάδες βάσης αύξησε, πριν από λίγο, η ΕΚΤ το επιτόκιό της, το οποίο πλέον φτάνει στο 3%. Σε αύξηση των επιτοκίων της προέβη και η Τράπεζα της Αγγλίας στο 4% από 3.5%.

Την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμη η υπουργική απόφαση για να είναι ευδιάκριτη η τιμή λίτρου ή κιλού στα ταμπελάκια των σούπερ μάρκετ ενώ σε περίπου δέκα μέρες θα είναι έτοιμη και η πλατφόρμα για το market pass ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 826 ευρώ από 713 ευρώ που είναι σήμερα, προβλέπει η πρόταση της ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο της διαδικασίας αναμόρφωσης των κατώτατων αποδοχών από την 1η Απριλίου.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε σήμερα από το Κίεβο πως η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει νέες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας με την ευκαιρία της επετείου της εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου. Νωρίτερα υπογράμμισε την υποστήριξη της ΕΕ για όσον χρειαστεί προς την Ουκρανία.
Από την πλευρά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε την επιβολή περισσότερων κυρώσεων εκ μέρους της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος εκτίμησε πως η ταχύτητα της εκστρατείας των ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας έχει “ελαφρώς επιβραδυνθεί” και πως θα πρέπει να ενισχυθεί.

Στο μεταξύ, για νέα μεγάλη επίθεση της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, κατά την επέτειο της εισβολής στην Ουκρανία προετοιμάζεται το Κίεβο, σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας.

Εξαιρετικές χαρακτήρισε τις επιδόσεις της τουριστικής περιόδου ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας μιλώντας νωρίτερα στον ΑΘΗΝΑ984. Σημείωσε ότι και το 2023, ήδη ως προς τις προκρατήσεις του, φαίνεται πολύ δυνατό και πως η Ελλάδα είναι μέσα στα 5 κορυφαία τουριστικά brand στον κόσμο. Ο υπουργός τουρισμού αναφέρθηκε και στη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στη προώθηση του τουριστικού προιόντος και συγκεκριμένα στο Δήμο Αθηναίων, ο οποίος όπως σημείωσε συμβάλλει με μια πολύπλευρη δραστηριότητα. Έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας και υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία με τον Κώστα Μπακογιάννη κατέληξε ο κος Κικίλιας.
ΔΙΕΘΝΗ

Με την φράση «Η συνθηκολόγηση δεν αποτελεί προοπτική» ολοκλήρωσε την ομιλία του στην βουλή της Σερβίας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά την συνεδρίαση με θέμα τις εξελίξεις στο ζήτημα του Κοσόβου. Ανέφερε ότι το επίμαχο σημείο για την σερβική πλευρά είναι το άρθρο 4 που αφορά την ένταξη του Κοσόβου στον ΟΗΕ. Επανέλαβε ότι ευρωαμερικανική αντιπροσωπεία, η οποία του παρουσίασε, στις 20 Ιανουαρίου, το σχέδιο, τον προειδοποίησε ότι, εάν το απορρίψει, «θα διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και θα ληφθούν πολιτικά μέτρα για την απομόνωση της Σερβίας».

Στην αθλητική επικαιρότητα: «Πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε με αφορμή τον ορισμό του Σλοβάκου διαιτητή Ιβάν Κρούσλιακ στον επικείμενο αγώνα της Κυριακής ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός για την 21η αγωνιστική της Σουπερλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν την ακύρωση του ορισμού και την αντικατάσταση του συγκεκριμένου ρέφερι διαφορετικά «θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα» όπως ανέφεραν. Από την πλευρά τους οι Θεσσαλονικείς υποστηρίζουν πως ο αντίπαλός τους προσπαθεί να καλλιεργήσει τοξικό κλίμα.

Και ο καιρός: Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου – 15 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα