back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός. Απευθυνόμενος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε “απαράδεκτη” την απόφαση της μη συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στις ψηφοφορίες στη Βουλή, κάνοντας λόγο για “προσχώρηση στην πλατεία, στον λαϊκισμό και τα αχαλίνωτα ψέματα”. “Δεν θα επιτρέψουμε η χώρα να παρασυρθεί στον κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θα στηρίζουμε τον πολίτη”, τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Κατατίθεται απόψε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που βάζει “φρένο” στη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις προσεχείς εκλογές. Η σχετική τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη.

Για “ακραία σεξιστική επίθεση” του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου, κατά της βουλευτού της ΝΔ, Άννας Καραμανλή κάνει λόγο η Πειραιώς, με αφορμή τα όσα εκτυλίχθηκαν σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή στην οποία συμμετείχαν οι δύο βουλευτές.

“Ο κ. Βαρεμένος αντέδρασε με απαράδεκτο τρόπο, ωστόσο εξίσου απαράδεκτη ήταν η πρόκληση της βουλευτού της ΝΔ, η οποία οφείλει και αυτή να ζητήσει συγγνώμη, καθώς προσπάθησε να καπηλευτεί πολιτικά μια τραγωδία”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αύριο στις έξι και μισή το απόγευμα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει στο κλειστό γήπεδο «Απόλλωνα» στην Πάτρα.

169 θάνατοι από κορονοιό καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. 135 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι .

Σε νέα αύξηση των επιτοκίων της κατά μισή μονάδα προχώρησε σήμερα η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, στην πέμπτη κατά σειρά αύξηση από τον Ιούλιο του 2022. Το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 3%, το υψηλότερο από τον Νοέμβριο του 2008.

Αυξήσεις έως και 33% στους τόκους των δανείων φέρνουν οι αποφάσεις της ΕΚΤ τόνισε το ΚΚΕ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού θα εκδώσει αύριο η ΕΜΥ, σύμφωνα με τον διευθυντή της, Θοδωρή Κολυδά. Όπως φαίνεται, πιθανότατα να υπάρξει αλλαγή στον καιρό τις επόμενες ημέρες, με τους περισσότερους μετεωρολόγους να το προσδιορίζουν την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, γίνεται λόγος για χιόνια και εντός Αττικής

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνέκρινε τη σημερινή μάχη κατά της Ουκρανίας και των δυτικών συμμάχων της με την νίκη της Ρωσίας κατά της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε μια ομιλία του για την επέτειο των 80 χρόνων από την καθοριστική μάχη του Στάλινγκραντ.

Τόνισε ότι η Ρωσία θα νικήσει στην Ουκρανία, όπως έγινε και πριν από 80 χρόνια, επισημαίνοντας ότι για μία ακόμη φορά η χώρα είναι αντιμέτωπη με την Γερμανία, και επέκρινε το Βερολίνο για την υπόσχεση του να στείλει άρματα μάχης Leopard 2 για να υποστηρίξει την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης.

Η Ρωσία δεν στέλνει άρματα μάχης στα σύνορα δυτικών χωρών, αλλά έχει περισσότερα από τεθωρακισμένα οχήματα για να ανταποκριθεί στις απειλές, τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Εν τω μεταξύ,

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει νέες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας ανακοίνωσε από το Κίεβο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ,με την ευκαιρία της επετείου της εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Νέα 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου και αυτοκινητοπορεία από το Άλσος Στρατού, στην -υπό κατάληψη- Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου την προσεχή Τρίτη προανήγγειλε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Ανακοινώθηκε, επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17 Φεβρουαρίου μπροστά από το ΣτΕ, όταν η Ομοσπονδία θα καταθέσει αίτηση ακύρωσης για το Προεδρικό Διάταγμα.

“Υπάρχουν παρανοήσεις αναφορικά με το Προεδρικό Διάταγμα”, δήλωσε στον Αθήνα 9,84 ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Διευκρίνισε ότι με τη διάταξη που ψηφίστηκε σήμερα, όλο το κομμάτι των καλλιτεχνών εξαιρείται από το Προεδρικό Διάταγμα, δίδοντας τον χρόνο και την ευκαιρία, όπως είπε, να εξεταστεί το θέμα ψύχραιμα και με καθαρή ματιά.

“Αν ισχύει αυτό, είναι κάτι θετικό και κάτι που θέλαμε”, σχολίασε, επίσης στο σταθμό μας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε το πρωί στην Τρίπολη η κηδεία του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, συγκυβερνήτη του Φάντομ που κατέπεσε ανοικτά της Ανδραβίδας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα , του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλουκαι του Αρχηγού Στρατού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Αύριο θα τελεστεί η κηδεία του σμηναγού, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, στο Νευροκόπι, παρουσία της ΠτΔ και του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Και στους δύο πεσόντες πιλότους απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτέραρχου.

Σε μία προσπάθεια να παραμείνουν «όρθια» τα μνημεία και τα γλυπτά της πόλης που φιλοξενούνται στον δημόσιο χώρο -σε πάρκα και σε πλατείες- ο Δήμος Αθηναίων , προχωρά σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των υπαίθριων γλυπτών, υπό την επίβλεψη και τη φροντίδα των ειδικών συντηρητών αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.

ΚΑΙΡΟΣ

Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι, αύριο, στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου

13 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα