back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα Μητσοτάκη μετά την κατάθεση τροπολογίας που προβλέπει «μπλόκο» στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις επικείμενες εκλογές. «Στο εξής δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία σχήματα που έχουν ως ουσιαστικό αρχηγό κάποιον που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός με ανάρτηση του στο twitter.

Πρόσθεσε ότι την τελική κρίση θα έχει ο Άρειος Πάγος, που είναι και ο αρμόδιος κατά το Σύνταγμα να ανακηρύσσει τα υποψήφια κόμματα» Τόνισε επίσης ότι είναι «μία πολύ σημαντική διάταξη για την προστασία της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα. Μία διάταξη αντίστοιχη με αυτή που ισχύει ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και αποβλέπει στη θωράκιση της ομαλότητας και των συνταγματικών ελευθεριών».
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η διάταξη «είναι απολύτως συμβατή με το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», καθώς, όπως τονίζουν μεταξύ άλλων οι ίδιες πηγές η Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι απολύτως ανεκτική στους εχθρούς της. Όσους την επιβουλεύονται χρησιμοποιώντας την. Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη από την Ολομέλεια της Βουλής.

Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός. Απευθυνόμενος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε “απαράδεκτη” την απόφαση της μη συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στις ψηφοφορίες στη Βουλή, κάνοντας λόγο για “προσχώρηση στην πλατεία, στον λαϊκισμό και τα αχαλίνωτα ψέματα”. “Δεν θα επιτρέψουμε η χώρα να παρασυρθεί στον κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θα στηρίζουμε τον πολίτη”, τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Τελευταίο αντίο αύριο στις 12 το μεσημέρι στον κυβερνήτη Ευστάθιο Τσιτλακίδη του μοιραίου Phantom που κατέπεσε την περασμένη Δευτέρα νότια της Ανδραβίδας. Στην κηδεία στο χωριό Γρανίτη Νευροκοπίου θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σήμερα στην τελευταία του κατοικία στην Τρίπολη οδηγήθηκε ο συγκυβερνήτης Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας. Και στους δύο πεσόντες πιλότους απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτέραρχου.

Τον πολιτικό χαρακτήρα της δίωξης και της παραπομπής του στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου επιχείρησε να αναδείξει στο τρίτο και τελευταίο μέρος της απολογίας του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε την ποινική του εμπλοκή στην υπόθεση «αντισυνταγματική, παράνομη και παρακρατική μεθόδευση».
Στον επίλογο της απολογίας του, ο κ. Παπαγγελόπουλος απευθυνόμενος προς τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου τα οποία εως το τέλος Φεβρουαρίου εκτιμάται ότι θα έχουν εκδώσει την απόφασή τους είπε μεταξύ άλλων ότι η δίκη είναι πολιτική. Ακόμα και πιέσεις να έχουν ασκηθεί, πιστεύω ότι υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνέκρινε τη σημερινή μάχη κατά της Ουκρανίας και των δυτικών συμμάχων της με την νίκη της Ρωσίας κατά της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε μια ομιλία του για την επέτειο των 80 χρόνων από την καθοριστική μάχη του Στάλινγκραντ.

Η Ρωσία δεν στέλνει άρματα μάχης στα σύνορα δυτικών χωρών, αλλά έχει περισσότερα από τεθωρακισμένα οχήματα για να ανταποκριθεί στις απειλές, τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε την υποστήριξή μας στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί», δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καθ’ οδόν προς το Κίεβο, ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής Ουκρανίας – ΕΕ. Προανήγγειλε και νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, στις 24 Φεβρουαρίου.

Νέα 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη, και αυτοκινητοπορεία από το Άλσος Στρατού, στην -υπό κατάληψη- Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου την προσεχή Τρίτη προανήγγειλε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.
Ανακοινώθηκε, επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17 Φεβρουαρίου μπροστά από το ΣτΕ, όταν η Ομοσπονδία θα καταθέσει αίτηση ακύρωσης για το Προεδρικό Διάταγμα.

Σε μία προσπάθεια να παραμείνουν «όρθια» τα μνημεία και τα γλυπτά της πόλης που φιλοξενούνται στον δημόσιο χώρο -σε πάρκα και σε πλατείες- ο Δήμος Αθηναίων, προχωρά σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των υπαίθριων γλυπτών, υπό την επίβλεψη και τη φροντίδα των ειδικών συντηρητών αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κλήθηκαν οι πρεσβευτές εννέα δυτικών χωρών, αφού πολλές από αυτές έκλεισαν τα προξενεία τους στην Κωνσταντινούπολη τις προηγούμενες ημέρες, επικαλούμενες κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων. Πρόκειται για τις ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία, Βέλγιο, Ιταλία και Σουηδία.
Πολλές δυτικές κυβερνήσεις έχουν επίσης καλέσει από την περασμένη Παρασκευή τους πολίτες τους που βρίσκονται στην Τουρκία να «είναι σε επιφυλακή» γιατί υπάρχει κίνδυνος επιθέσεων, σε αντίποινα, όπως λένε, για το κάψιμο του Κορανίου σε χώρες της βόρειας Ευρώπης.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
11 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα