back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βρετανία: Απαιτείται χρόνος για την εκπαίδευση των πιλότων

Διαβάστε επίσης

Το ταχύτερο διάστημα που χρειάζεται να μάθει ένας πιλότος να πετά ένα βρετανικό μαχητικό αεροσκάφος είναι 35 μήνες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, διευκρινίζοντας τα πρακτικά ζητήματα που επικαλέστηκε η Βρετανία αναφορικά με την προμήθεια της Ουκρανίας με βρετανικά αεροσκάφη.

Το Λονδίνο τονίζει ότι δεν είναι επί του παρόντος πρακτικό να στείλει στην Ουκρανία βρετανικά μαχητικά, δεδομένης της πολυπλοκότητας των αεροσκαφών και του χρόνου που απαιτείται για την εκπαίδευση των πιλότων.

«Θα συνεχίσουμε να ακούμε τους Ουκρανούς και να σκεφτόμαστε τι είναι σωστό μακροπρόθεσμα, αλλά -αν βοηθά για να κατανοήσουμε την κατάσταση- το ταχύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης για έναν νέο πιλότο διαρκεί περίπου 35 μήνες», είπε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους. «Το υπάρχον ταχύρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης για μαχητικά στο Ηνωμένο Βασίλειο διαρκεί πέντε χρόνια», πρόσθεσε.

Χθες Τετάρτη, ο υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας δήλωσε ότι η Βρετανία δεν έχει λάβει «αμετάκλητη απόφαση» να μην στείλει μαχητικά αεροσκάφη της στην Ουκρανία, αλλά δεν πιστεύει ότι αυτό είναι η σωστή προσέγγιση επί του παρόντος.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα