back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο με σχολικό λεωφορείο σημειώθηκε νωρίτερα στην οδό Σοφοκλέους στη Βούλα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το σχολικό συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στην άνοδο του Κηφισού από Λένορμαν έως Νέα Φιλαδέλφεια, στην άνοδο της Κηφισίας, στην κάθοδο της Μεσογείων, στην παραλιακή προς Πειραιά από Ελληνικό έως Άλιμο και στην έξοδο της Αθηνών Κορίνθου στο Χαϊδάρι.

Τελευταίο αντίο στις 12 το μεσημέρι στον Ευστάθιο Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του Phantom που κατέπεσε την περασμένη Δευτέρα νότια της Ανδραβίδας. H κηδεία του θα τελεστεί στο χωριό Γρανίτης Νευροκοπίου. Θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες, στην τελευταία του κατοικία στην Τρίπολη οδηγήθηκε ο συγκυβερνήτης Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας. Και στους δύο πεσόντες πιλότους απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου.

Με στόχο να «μπλοκάρει» τη συμμετοχή του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές, η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή που απαγορεύει τόσο τη συμμετοχή – σε αυτές – εγκληματικών οργανώσεων που φέρουν τον μανδύα πολιτικού κόμματος όσο και τη συμμετοχή στην ηγεσία πολιτικών κομμάτων όσων έχουν καταδικαστεί.

«Στο εξής δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία σχήματα που έχουν ως ουσιαστικό αρχηγό κάποιον που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο twitter.
Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ειρηνευτικό σχέδιο στη Ρωσία και την Ουκρανία φέρεται να έχει υποβάλει ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, όπως αποκαλύπτει ελβετική εφημερίδα. Στο μεταξύ, ένα διεθνές κέντρο για τη δίωξη των εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία θα δημιουργηθεί στη Χάγη, ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος της Κομισιόν στο Κίεβο, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε – Ουκρανίας και ενώ η Μόσχα εντείνει την ίδια ώρα την πίεσή της στα ανατολικά μέτωπα.

Ως ελλειμματική χαρακτηρίζουν τη μέχρι σήμερα μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε κοινό τους άρθρο ο προεδρος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ και επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και ο συντονιστής του ΕΛΚ της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ, Γερούν Λέναρς. Εν όψει της εκτακτης Συνοδου Κορυφής για τη μετανάστευση στις 9 και 10 Φεβρουαρίου σημειώνουν οτι η “Ευρώπη αυτή τη στιγμή υπνοβατεί στην επόμενη μεταναστευτική κρίση».

Διπλή καταδίωξη διακινητών μεταναστών από το λιμενικό χθες βράδυ στην Κω. Σε τρεις συλλήψεις προχώρησαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που εντόπισαν, σκάφη τα οποία έφεραν παράνομα στην Ελλάδα μετανάστες.
Παρά τις προειδοποιήσεις τους, τα ταχύπλοα δεν σταμάτησαν και επιχείρησαν να εμβολίσουν το ελληνικό σκάφος. Και στις δύο περιπτώσεις ακολούθησαν καταδιώξεις στην θαλάσσια περιοχή «Θέρμα».

H σύντροφος του Παύλου Φύσσα, Χρύσα Τοσλούκου, αναμένεται σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων το οποίο έχει διατάξει την βίαιη προσαγωγή της προκειμένου να καταθέσει δημόσια στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Δύο σημαντικοί μάρτυρες κλήθηκαν επίσης να καταθέσουν.

Την ώρα που πληθαίνουν τα περιστατικά βίας ανάμεσα σε εφήβους ακόμα και σε σχολικές μονάδες, το δρόμο για τη Βουλή παίρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για να αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα της σχολικής βίας. Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, δημιουργία πλατφόρμας στην οποία οι μαθητές θα μπορούν να αναφέρουν περιστατικά βίας, ανωνύμως ή επωνύμως, και οι γονείς μόνο επωνύμως. Αποδέκτες των αναφορών θα είναι οι υπεύθυνοι αντιμετώπισης της σχολικής βίας και εκφοβισμού, σε κάθε σχολείο.

Υπαίθρια φωτογραφική έκθεση για το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων εγκαινιάζουν στις 3 το μεσημέρι στη Βασιλίσσης Όλγας ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Πρόεδρος του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος Μάκης Μάτσας.

Τρένο παρέσυρε παιδιά στην πόλη Ρέκλινγκχαουζεν της Γερμανίας. Ένα σκοτώθηκε κι άλλο ένα τραυματίστηκε σοβαρά.

Η Bild ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι φορτηγό τρένο χτύπησε και παρέσυρε τα θύματα για εκατοντάδες μέτρα ανάμεσα σε δύο σταθμούς.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι στην Αττική.

Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα