back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Το τελευταίο αντίο στις 12 το μεσημέρι στον Ευστάθιο Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του Phantom που κατέπεσε την περασμένη Δευτέρα νότια της Ανδραβίδας. H κηδεία του θα τελεστεί στο χωριό Γρανίτης Νευροκοπίου. Θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες, στην τελευταία του κατοικία στην Τρίπολη οδηγήθηκε ο συγκυβερνήτης Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας. Και στους δύο πεσόντες πιλότους απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου.

Με στόχο να «μπλοκάρει» τη συμμετοχή του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές, η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή που απαγορεύει τόσο τη συμμετοχή – σε αυτές – εγκληματικών οργανώσεων που φέρουν τον μανδύα πολιτικού κόμματος όσο και τη συμμετοχή στην ηγεσία πολιτικών κομμάτων όσων έχουν καταδικαστεί.

«Στο εξής δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία σχήματα που έχουν ως ουσιαστικό αρχηγό κάποιον που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο twitter.

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει πολιτικά το αίτημα της Αγκυρας για τα F16 τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ερώτηση του ΑΠΕ, αναγνωρίζοντας ωστόσο παράλληλα, ότι το Κογκρέσο καλείται να παίξει ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εξήρε τον ρόλο της Τουρκίας στον ΝΑΤΟ, διαβεβαιώνοντας ότι η επίσημη θέση της κυβέρνησης για τα F-16 δεν έχει αλλάξει. Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι την περασμένη Παρασκευή 27 Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές , έστειλαν επιστολή στον Τζο Μπάιντεν με την οποία ζητούν να μην εγκρίνει την πώληση των F-16 στην Τουρκία, έως ότου η χώρα συναινέσει στην ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ένα διεθνές κέντρο για τη δίωξη των εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία θα δημιουργηθεί στη Χάγη, ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος της Κομισιόν στο Κίεβο, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε – Ουκρανίας και ενώ η Μόσχα εντείνει την ίδια ώρα την πίεσή της στα ανατολικά μέτωπα.

Ευνοϊκότερος γίνεται για τους οφειλέτες που χρωστούν σε δημόσιο και τράπεζες ο “εξωδικαστικος μηχανισμός”, καθώς το υπουργείο Οικονομικών και οι τράπεζες εξετάζουν βελτιώσεις, υπέρ των οφειλετών, στα κριτήρια και στην διαδικασία ένταξης σε αυτόν. Μεταξύ των ευνοϊκών αλλαγών είναι η μείωση του επιτοκίου πληρωμής των δόσεων από 5% σε 3% και η εξαίρεση ένταξης στον “ εξωδικαστικό μηχανισμό “ υφιστάμενων ρυθμίσεων από τράπεζες. Υποχρεωτική αναμένεται να γίνει η διαμεσολάβηση στην περίπτωση που έχει απορριφθεί η ρύθμιση από τους πιστωτές ή τον οφειλέτη. Να αναφέρουμε ότι το τελευταίο διάστημα οι ρυθμισμένες οφειλές ξεπέρασαν το 1 δισ ευρώ για χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες , ενώ σε εκκρεμότητα προς έγκριση, βρίσκονται άλλες 34.000 αιτήσεις οφειλετών για χρέη 19,5 δισσεκατομμυρίων ευρώ.

«Τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών αποδεικνύουν ότι αυτός λειτουργεί, πλέον, ικανοποιητικά», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

H σύντροφος του Παύλου Φύσσα, Χρύσα Τοσλούκου, αναμένεται σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων το οποίο έχει διατάξει την βίαιη προσαγωγή της προκειμένου να καταθέσει δημόσια στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Δύο σημαντικοί μάρτυρες κλήθηκαν επίσης να καταθέσουν.

Στην Πάτρα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, όπου θα παρουσιάσει στο κλειστό του Απόλλωνα το κυβερνητικό του πρόγραμμα με έμφαση στην οικονομία, την εργασία και τους συνταξιούχους .

Μεσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση του μείζονος θέματος της σχολικής βίας. Μεταξύ άλλων προβλέπει την δημιουργία πλατφόρμας στην οποία οι μαθητές θα μπορούν να αναφέρουν περιστατικά βίας, ανωνύμως ή επωνύμως, και οι γονείς μόνο επωνύμως. Αποδέκτες των αναφορών θα είναι οι υπεύθυνοι αντιμετώπισης της σχολικής βίας και εκφοβισμού, σε κάθε σχολείο. Το νομοσχέδιο παρουσίασε χθες στο υπουργικό συμβούλιο η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Λίγο πριν την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν στην Κίνα, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, το οποίο πετά σε μεγάλο ύψος πάνω από τις ΗΠΑ, περνώντας από ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Διαβεβαιώνει ωστόσο ότι το γεγονός δεν εγείρει κάποια «απειλή».

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με επίδοση 8.12μ, την δεύτερη καλύτερη στην Ευρώπη για φέτος στο άλμα εις μήκος, ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε την πρώτη θέση στο μίτινγκ κλειστού στίβου στο Γκέτεμποργκ.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα