14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Σε ετοιμότητα τίθεται όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας, όπως δήλωσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μετά το πέρας της σύσκεψης για την αξιολόγηση των μετεωρολογικών δεδομένων που αφορούν στην επικείμενη κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», που αναμένεται να πλήξει από την Κυριακή τη χώρα. Σε περιοχές με ιδιαίτερη χιονόπτωση, είναι εξαιρετικά πιθανό να απαγορευτεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, ενώ αν χρειασθεί θα ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων.
Τονίστηκε επίσης, ότι πλέον είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα, ενώ από αύριο το πρωί οι αρχές θα πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχους. Σύσταση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους απηύθυνε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός. Aύριο θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή του προέδρου της ΚΕΔΕ, εκπροσώπων των Περιφερειών και εκπρόσωποι των κοινοπραξιών για τη λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων.

Την αισιοδοξία του για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εθνικές εκλογές εξέφρασε απόψε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας. Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας ειδική αναφορά στις υποκλοπές, στο θέμα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, στα θέματα διαφθοράς, και στις κυβερνητικές αποφάσεις σε υγεία, παιδεία και πολιτισμό. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να γίνει αλλαγή κυβέρνησης στη χώρα, καθώς και στις δεσμεύσεις του κόμματός του, όταν λάβει την εξουσία, συγκροτώντας μια προοδευτική κυβέρνηση, με κυρίαρχη τη δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου.

Ψηφίζεται την ερχόμενη Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία η οποία βάζει “μπλόκο” στο κόμμα Κασιδιάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στη δική του πρόταση.

Σε συμφωνία κατέληξε η Ευρωπαϊκή ένωση για την επιβολή πλαφόν στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα από τις 5 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε η σουηδική προεδρία.
Οι πρεσβευτές των «27» ενέκριναν το πλαφόν, το οποίο αναμένεται ότι θα υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με Ευρωπαίους διπλωμάτες, η τιμή που συμφωνήθηκε είναι τα 100 δολάρια ανά βαρέλι για τα πετρελαϊκά προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως το ντίζελ και τα 45 δολάρια ανά βαρέλι για τα χαμηλής ποιότητας πετρελαϊκά καύσιμα, όπως το μαζούτ.

Ελεύθερος αφέθηκε ο Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα, γενικός γραμματέας μιας εκ των κυβερνητικών οργανώσεων που συνδέονται με το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της βελγικής εισαγγελίας στο Politico.
Ασαφές παραμένει το σκεπτικό βάσει του οποίου ο δικαστής διέταξε την αποφυλάκισή του. Φυλακισμένοι για την υπόθεση παραμένουν ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ-Αντόνιο Παντσέρι, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για τη μηνιαία προκαταβολή €100 στους δικαιούχους εκκρεμών επικουρικών.
Στην τροπολογία περιλαμβάνονται ακόμη ρυθμίσεις για επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής.

Τα εγκαίνια της διπλής υπαίθριας φωτογραφικής έκθεσης στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, πραγματοποίησαν σήμερα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο πρόεδρος του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδας, Μάκης Μάτσας.
Οι δύο εκθέσεις επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας «Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων 1941 – 1944» και «Το Τραύμα ως Μνήμη και Ζωή» διοργανώνονται από τον δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος και την εικαστικό ‘Αρτεμις Αλκαλάη.
«Αυτή είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για όλους εμάς στον δήμο Αθηναίων, τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων προσθέτοντας ότι όλοι γνωρίζουμε, πως ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι η άγνοια, που αποτελεί και το μεγαλύτερο εμπόδιο στην κοινή μας πορεία για την οικοδόμηση ανεκτικών και συμπεριληπτικών κοινωνιών. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να διαφυλάττουμε την ιστορική μνήμη για τα εκατομμύρια θύματα της μεγαλύτερης θηριωδίας που στιγμάτισε την πανανθρώπινη ιστορία.
Η έκθεση θα διαρκέσει όλο τον Φεβρουάριο.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν μίλησε τηλεφωνικά με τον Κινέζο ομόλογό του Ουανγκ Γι, για να του μεταφέρει την απόφασή του να αναβάλει το ταξίδι του στην Κίνα, με αφορμή το κατασκοπευτικό μπαλόνι που εντοπίστηκε να πετά στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.
Στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο υπουργοί, ο Μπλίνκεν εξήγησε επίσης στον Ουάνγκ Γι ότι εξαιτίας αυτού του συμβάντος «δεν κρίνεται πρόσφορο να μεταβεί στο Πεκίνο αυτήν την περίοδο». Επέμεινε όμως ότι οι ΗΠΑ θέλουν «να διατηρήσουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας» και ότι η επίσκεψή του μπορεί να πραγματοποιηθεί «όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Σε αναμέτρηση για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός επικράτησε με 76-70 της Εφές Αναντολού στο ΣΕΦ παραμένοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στην Ισπανία ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Μπασκόνια με τους Βάσκους να προηγούνται 85-75.

ΚΑΙΡΟΣ

Nεφώσεις, τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Χιόνια θα πέσουν από το βράδυ στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
7 Βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα