back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φον ντερ Λάιεν: Δεν υπάρχουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την ένταξη της Ουκρανίας

Διαβάστε επίσης

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν ορισμένοι στόχοι τους οποίους πρέπει να εκπληρώσει το Κίεβο.

Είπε ακόμη σε συνέντευξη τύπου στο Κίεβο πως το επόμενο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας θα θέτει στο στόχαστρο εξαρτήματα ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) που χρησιμοποιούνται στην Ουκρανία.

«Δεν υπάρχουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα, αλλά υπάρχουν στόχοι που πρέπει να επιτύχετε», δήλωσε η Φον ντερ Λάιεν απαντώντας σε ερώτηση για τη διαδρομή ένταξης της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε τι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να στοχεύουν στο να διασφαλίσουν ότι η Μόσχα δεν θα μπορεί να ανασυγκροτήσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε επίσης η Ουκρανία θα παλέψει για να κρατήσει την ανατολική πόλη «οχυρό» Μπαχμούτ για όσο περισσότερο χρόνο μπορεί και κάλεσε τη Δύση να την προμηθεύσει με όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να βοηθήσει το Κίεβο να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις από την περιοχή του Ντονμπάς.

«Κανείς δεν θα χαρίσει το Μπαχμούτ. Θα πολεμήσουμε όσο μπορούμε. Θεωρούμε το Μπαχμούτ το οχυρό μας», δήλωσε ο Ζελένσκι στη συνέντευξη τύπου, προσθέτοντας ότι «η Ουκρανία θα μπορέσει να κρατήσει το Μπαχμούτ και να απελευθερώσει το κατεχόμενο Ντονμπάς αν παραλάβει όπλα μεγάλου βεληνεκούς».

«Δεν θα υπάρξει ανάπαυλα στην αποφασιστικότητά μας. Επίσης θα σας υποστηρίξουμε σε κάθε βήμα στο ταξίδι σας προς την ΕΕ», έγραψε το πρωί στο Twitter ο Σαρλ Μισέλ κάτω από μια φωτογραφία του στην κεντρική πλατεία του Κιέβου.

Εν τω μεταξύ, σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν ξανά το απόγευμα στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, καθώς ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισκέπτονται τη χώρα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος αεροπορικός συναγερμός στο Κίεβο ήχησε σήμερα το πρωί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα