19 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

19 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

«Ψηφιακές Γωνιές» στις 25 Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Τη Λέσχη Φιλίας του Δήμου Αθηναίων στον Νέο Κόσμο επισκέφθηκαν, το πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος «3η e-λικία: Ψηφιακή ενδυνάμωση και ανάπτυξη ψηφιακών ικανοτήτων», που στοχεύει στην εξοικείωση των ηλικιωμένων με τις εκατοντάδες ψηφιακές υπηρεσίες, τις οποίες παρέχει το Δημόσιο και ο ιδιωτικός τομέας. Σκοπός είναι, αποκτώντας σταδιακά τις απαιτούμενες δεξιότητες, να μπορούν να διεκπεραιώνουν οι ίδιοι τις συναλλαγές τους.

Η δράση υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, ύστερα από υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης. Μέσω του προγράμματος, στις 25 Λέσχες Φιλίας του δήμου ξεκίνησαν να λειτουργούν «Ψηφιακές Γωνιές», στις οποίες δημότες άνω των 60 ετών μπορούν να απευθύνονται, προκειμένου να συμμετάσχουν δωρεάν στο πρόγραμμα.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτού του προγράμματος, γιατί επιδιώκουν κάτι αναγκαίο με έναν εξαιρετικά απλό τρόπο. Για εμάς στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι ζητούμενο να εξοικειωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες με τα νέα ψηφιακά εργαλεία, γιατί αυτό θα παράγει μεγάλη διευκόλυνση στην καθημερινότητά τους. Έχουμε σχεδιάσει το πρόγραμμα με τον πλέον φιλικό τρόπο και ελπίζω να το επιβεβαιώσετε και εσείς στην πράξη. Το έχω δείξει κι εγώ σε συγγενείς μου, και σας προτρέπω να μην το φοβηθείτε. Είναι πολύ απλά τα μαθήματα και, τόσο εγώ όσο και ο Δήμαρχος, θα είμαστε δίπλα σας σε κάποια μαθήματα για να σάς βοηθήσουμε σε αυτό».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε: «Η τεχνολογία είναι ένα δώρο που έχει αξία όταν κάνει τη ζωή όλων μας καλύτερη και ευκολότερη -χωρίς καμία εξαίρεση. Αυτό, άλλωστε, επιδιώκουμε με το νέο πρόγραμμα που εγκαινιάζουμε με την καθοριστική συνδρομή του Υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης. Θέλουμε μέσα στο φιλικό και οικείο περιβάλλον των Λεσχών Φιλίας να δώσουμε στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας τα ψηφιακά εφόδια, ώστε να διεκπεραιώνουν με αυτοπεποίθηση, άνεση και ασφάλεια όλες τις συναλλαγές τους. Στόχος μας είναι να νιώθουν όλοι ενεργοί και αυτάρκεις».

«Ψηφιακοί βοηθοί» στις Λέσχες Φιλίας

Στις 25 Λέσχες που βρίσκονται στις επτά δημοτικές κοινότητες του Δήμου Αθηναίων, έχουν διαμορφωθεί ειδικοί χώροι, στους οποίους οι εκπαιδευμένοι «Ψηφιακοί Βοηθοί» θα παρέχουν στα ενδιαφερόμενα μέλη πλήρη υποστήριξη για την απόκτηση των απαιτούμενων δεξιοτήτων. Σε κάθε Λέσχη, η «Ψηφιακή Γωνιά» θα λειτουργεί προκαθορισμένη ημέρα και ώρα της εβδομάδας.

Με την καθοδήγηση των «Ψηφιακών Βοηθών» περισσότερα από 4.500 εγγεγραμμένα μέλη στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, θα έχουν τη δυνατότητα, αρχικά, να ενημερωθούν για τις παρεχόμενες ψηφιακές υπηρεσίες και στη συνέχεια να λάβουν εξατομικευμένη καθοδήγηση, με βάση τις ανάγκες τους. Τα μαθήματα θα γίνονται είτε με χρήση δικού τους ηλεκτρονικού εξοπλισμού (κινητό, tablet, laptop) είτε με τον εξοπλισμό του Ψηφιακού Βοηθού.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και θα έχει διάρκεια 6 μηνών.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα