back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα τα επόμενα 24ωρα και τουλάχιστον ως την Τρίτη.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, τον παγετό, τους θυελλώδεις ανέμους και τα χιόνια ακόμη και στα πεδινά. Στην Αττική, τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στα βόρεια και στα ανατολικά του νομού. Ισχυρή σύσταση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες απηύθυνε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννης Αρτοποιός, μετά από ευρεία σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων. Υποχρεωτικός είναι ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα, ενώ από σήμερα θα γίνονται και αυστηροί έλεγχοι. Σε περιοχές με ιδιαίτερη χιονόπτωση, είναι εξαιρετικά πιθανό να απαγορευτεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων. Αποφασίστηκε, επίσης, να ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές, ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή του προέδρου της ΚΕΔΕ, εκπροσώπων των Περιφερειών και εκπροσώπων των κοινοπραξιών για τη λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων.

“Οι ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει κάποια προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στη Τουρκία” απάντησε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, σε ερώτηση Ελλήνων ανταποκριτών σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν τον Άντονι Μπλίνκεν να επισκέπτεται τη γειτονική χώρα. Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη Μπλίνκεν στο Μόναχο θα ολοκληρωθεί στις 19 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Ελλάδα μεταξύ 20 και 21 Φεβρουαρίου. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τοποθετήθηκε και για το λεκτικό επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, και του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Φλέικ, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις κατηγορίες που διατύπωσε ο Τούρκος υπουργός. Όπως τόνισε, «οποιοσδήποτε υπαινιγμός ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι συνένοχη ή υποστηρίζει τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Τουρκίας είναι ψευδής.

Μετά την ΕΕ και οι χώρες της G7 και η Αυστραλία αποφάσισαν να επιβάλλουν ανάλογο πλαφόν στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το πλαφόν τίθεται στα 45 δολάρια το βαρέλι για τα χαμηλής διύλισης προϊόντα, όπως το μαζούτ και στα 100 δολάρια το βαρέλι για τα ακριβότερα, υψηλότερης ποιότητας προϊόντα, όπως το ντίζελ. Αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση το πλαφόν αναμένεται να υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Την αισιοδοξία του για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εθνικές εκλογές εξέφρασε από την Πάτρα ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας. Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας ειδική αναφορά σε υποκλοπές και ακρίβεια και δεσμεύτηκε για μια προοδευτική κυβέρνηση, με κυρίαρχη τη δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου.

“Η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην ΕΕ, όταν ο κ. Τσίπρας ζητούσε δανεικά από τον Πούτιν και καύσιμα από τον Μαδούρο», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για τη μηνιαία προκαταβολή των 100 ευρώ στους δικαιούχους εκκρεμών επικουρικών συντάξεων. Στην τροπολογία περιλαμβάνονται ακόμη ρυθμίσεις για επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής.

Ελεύθερος αφέθηκε ο Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα, γενικός γραμματέας μιας εκ των κυβερνητικών οργανώσεων που συνδέονται με το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate. Ασαφές παραμένει το σκεπτικό βάσει του οποίου η βελγική εισαγγελία αποφάσισε την αποφυλάκισή του. Υπό κράτηση για την υπόθεση παραμένουν ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ-Αντόνιο Παντσέρι, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός επικράτησε 76-70 της Εφές Αναντολού στο ΣΕΦ. Ήττα για τον Παναθηναϊκό 90-95 από τη Μπασκόνια στην Ισπανία.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στην Αττική. Χιονοπτώσεις από το βράδυ στα ορεινά. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα