back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη ετοιμότητα θα βρίσκονται από τα ξημερώματα της Κυριακής, όλες οι υπηρεσίες, τα εκχιονιστικά μηχανήματα και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Αθηναίων, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τυχόν προβλήματα από την κακοκαιρία  «Μπάρμπαρα».Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  υπό τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, καταρτίστηκε ο αναλυτικός σχεδιασμός του δήμου για τις προσεχείς ημέρες . Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων ενεργοποιεί σε 24ωρη βάση τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του και είναι έτοιμο να παρέχει ασφαλή και αξιοπρεπή φιλοξενία στους ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο. Το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων ,210-5246515, θα βρίσκεται σε 24ωρη λειτουργία, ώστε να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία, όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Κλήσεις για αντίστοιχες αναφορές, μπορούν να γίνονται και στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων, 1595. Στο μεταξύ αύριο το πρωί, εκτός από το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, θα ανοίξει και μία θερμαινόμενη αίθουσα στη Λέσχη Φιλίας Βοτανικού (Κοζάνης 4), όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ευάλωτοι συνάνθρωποί μας.  

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής για τη λήψη μέτρων αναλόγως με την κατά τόπους ένταση των φαινομένων, όπως τόνισε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Κόκκαλης. Αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα, οι αποφάσεις, όπως σημείωσε ο κ. Κόκκαλης , θα ανακοινωθούν αύριο. 

 Μήνυμα από το 112 για την επερχόμενη κακοκαιρία εστάλη στους κατοίκους της Αττικής. Το μήνυμα προειδοποιεί για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες αύριο στην Βόρεια, Βορειοανατολική και βορειοδυτική Αττική και συνιστά στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 έλαβαν επίσης οι κάτοικοι της Εύβοιας της Βοιωτίας των Σποράδων  και της Μαγνησίας 

 Υποχρεωτικές είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην Αττική από τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου , ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην Εθνική οδό, την Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ελευσίνας-Θηβών, με εντολή της Τροχαίας Αττικής. Επίσης από την 06.00΄ αύριο το πρωί  δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, επί της Λ. Πάρνηθος από το τελεφερίκ και στα δύο  ρεύματα κυκλοφορίας. 

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια εννέα ατόμων που είχαν εγκλωβιστεί στον στο Ορειβατικό Καταφύγιο του Κισσάβου βορειοανατολικά του νομού Λάρισας, σε μεγάλο υψόμετρο μετά από χιονοθύελλα.Η 8η ΕΜΑΚ που έσπευσε στην περιοχή, κατάφερε και τους απεγκλώβισε σώους.  

Την ίδια ώρα στην περιοχή Λαγκάδια Βυτίνας μεταβαίνει ορειβατική ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας για να διασώσει εγκλωβισμένο κυνηγό σε απόκρυμνο και επικίνδυνο σημείο.  

Ο παλμός του ευρωπαϊκού πολιτισμού χτυπάει στην Ελευσίνα, την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν απόψε με την τελετή έναρξης, η οποία είναι εμπνευσμένη από την ιστορία και τη μυθολογία της Ελευσίνας διαχρονικά, ως τόπο Μυστηρίων, σταυροδρόμι του πάνω με τον κάτω κόσμο. 

Τέλος στο θρίλερ με το ύποπτο κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι. Το  μπαλόνι που πετούσε τις τελευταίες ημέρες στον ουρανό των ΗΠΑ,  καταρρίφθηκε, ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters. Το μπαλόνι εντοπίστηκε για πρώτη φορά στον ουρανό πάνω από την Μοντάνα στις αρχές της εβδομάδας και ταξίδεψε στο μέσο της χώρας ακολουθώντας τα καιρικά φαινόμενα πριν εξέλθει από τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα. 

 Στην αθλητική επικαιρότητα και την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, 

 ΟΦΗ- ΠΑΣ Γιάννινα. 0-0  

 Ιωνικός – Άρης. 1-0 

Και ο καιρός… 

Νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια/βορειοανατολικά του νομού αναμένονται αρχικά για αύριο στην Αττική. Πριν τις μεσημβρινές ώρες αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις και πιθανώς χιονοκαταιγίδες έως και σε πεδινά τμήματα του νομού.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα