back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση προβλημάτων από την κακοκαιρία, που από σήμερα αναμένεται να επηρεάσει σχεδόν το σύνολο της χώρας.

“Πάνω από 1000 αστυνομικοί με 200 οχήματα, βρίσκονται σε 34 σημεία ελέγχου στην Αττική προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι συμπολίτες μας συμμορφώνονται στην ανάγκη να έχουν μαζί τους αλυσίδες», ανέφερε πριν λίγο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στην Αττική έπεσαν τα πρώτα χιόνια σε Βίλια και Ιπποκράτειο Πολιτεία. Χιονίζει αυτή την ώρα στο Καπανδρίτι. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν κυρίως οι βόρειες, βορειοανατολικές αλλά και βορειοδυτικές περιοχές. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Βασίλη Κόκκαλη, αρμόδιο για την πολιτική προστασία, ο οποίος μίλησε νωρίτερα στον ΑΘΗΝΑ 9,84, σε καίριες θέσεις βρίσκονται περίπου 100 μηχανήματα, εκχιονιστικά, υποστήριξης, χωματουργικά και γερανοί για τυχόν απεγκλωβισμούς.

Η Πολιτική Προστασία θα πραγματοποιήσει σήμερα νέα ευρεία σύσκεψη, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση και να επικαιροποιήσει τις οδηγίες της. Σύσκεψη το μεσημέρι και του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη με τους δημάρχους του λεκανοπεδίου για την αυριανή λειτουργία ή μη των σχολείων.

Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι υπηρεσίες των δήμων της Αττικής. Ειδικότερα για το δήμο Αθηναίων, σε ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό. Για τους ευάλωτους συμπολίτες μας το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης έχει ενεργοποιήσει σε 24ωρη βάση τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τόνισε ότι “μέριμνά μας αυτή τη στιγμή είναι οι άστεγοι και ηλικιωμένοι συμπολίτες μας”. Υπενθύμισε τον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας 1595, για αναφορές από πολίτες για σημεία, όπου βρίσκονται άστεγοι ή άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια. Οι άστεγοι συμπολίτες μας μπορούν να απευθυνθούν: Στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων επί των οδών Αχαρνών και Λιοσίων, Στο Υπνωτήριο του ΟΚΑΝΑ στην οδό Σουρμελή 4-6 ενώ λειτουργεί και η θερμαινόμενη αίθουσα στη Λέσχη Φιλίας Βοτανικού (Κοζάνης 4), όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ευάλωτοι συνάνθρωποί μας.

Με απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής, τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου της Αττικής. Ειδικότερα για τη Λεωφόρο Πάρνηθας, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, από το τελεφερίκ και πάνω, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων.

Για τα βαρέα οχήματα άνω των τρεισήμισι τόνων, απαγορεύεται η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη ως τα όρια του νομού Αττικής. Επίσης σε όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Περιφερειακής Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω. Επίσης απαγορεύεται και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της παλαιάς εθνικής Ελευσίνας-Θηβών από το 5ο χιλιόμετρο ως τα όρια με τη Βοιωτία.

Άνοιξαν οι κάλπες στην Κύπρο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την επιλογή του διαδόχου του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος αποσύρεται από την ενεργό πολιτική μετά από δύο προεδρικές θητείες. Οι υποψήφιοι είναι δεκατέσσερις, ωστόσο οι βασικοί διεκδικητές της ηγεσίας είναι τρεις. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν: στις 5 Παναθηναϊκός- Λαμία, στις 5 και μισή Ατρόμητος – ΑΕΚ, στις 8 Παναιτωλικός- Αστέρας Τρίπολης και στις 8 και μισή ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός. Χθες ΟΦΗ- ΠΑΣ Γιάννινα: 0-0 και Ιωνικός – Άρης: 1-0.

Και ο καιρός

Χιονοπτώσεις στα βορειοανατολικά της Αττικής και πιθανότατα και στα πεδινά του νομού. Άνεμοι βόρειοι ισχυροί και θερμοκρασία από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα