back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας. Έντονες είναι οι χιονοπτώσεις στα βόρεια της Αττικής, από το δαχτυλίδι της Κηφισίας και πάνω.

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Η Πολιτική Προστασία θα πραγματοποιήσει σήμερα νέα ευρεία σύσκεψη, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση και να επικαιροποιήσει τις οδηγίες της. Σύσκεψη το μεσημέρι και του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη με τους δημάρχους του λεκανοπεδίου για το αν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9,84, σε καίριες θέσεις βρίσκονται περίπου 100 μηχανήματα, αλατιέρες, εκχιονιστικά, χωματουργικά και γερανοί για τυχόν απεγκλωβισμούς.

Όλα τα αυτοκίνητα που κινούνται στο οδικό δίκτυο της Αττικής οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Στη Λεωφόρο Πάρνηθας, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων, από το τελεφερίκ και πάνω, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων. Κλειστή για τα οχήματα και η περιφερειακή οδός Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου. “Πάνω από 1000 αστυνομικοί με 200 οχήματα, βρίσκονται σε 34 σημεία ελέγχου στην Αττική προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι συμπολίτες μας συμμορφώνονται στην ανάγκη να έχουν μαζί τους αλυσίδες», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Για την προστασία των αστέγων και ευάλωτων συμπολιτών, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων έχει ενεργοποιήσει σε 24ωρη βάση τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τόνισε ότι “μέριμνά μας αυτή τη στιγμή είναι οι άστεγοι και ηλικιωμένοι συμπολίτες μας”. Υπενθύμισε τον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας 15-95, για αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι ή άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια. Σε λειτουργία είναι: Το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων Αχαρνών και Λιοσίων. Το Υπνωτήριο του ΟΚΑΝΑ Σουρμελή 4-6, και η θερμαινόμενη αίθουσα στη Λέσχη Φιλίας Βοτανικού (Κοζάνης 4), όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ευάλωτοι συνάνθρωποί μας.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ. Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Αρκίτσα-Αιδηψός.

Χωρίς τις αισθήσεις της εντοπίστηκε ηλικιωμένη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε οικία, επί της οδού Ανατολής στη Νέα Ιωνία.

Ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν, στρατηγός Περβέζ Μουσάραφ, χρόνια αυτοεξόριστος, πέθανε σε νοσοκομείο στο Ντουμπάι, έπειτα από μακρά ασθένεια, μεταδίδουν σήμερα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης. Ο Μουσάραφ κυβέρνησε το Πακιστάν για σχεδόν μια δεκαετία αφότου κατέλαβε την εξουσία το 1999 με αναίμακτο πραξικόπημα. Επέβλεψε την ταχεία οικονομική ανάπτυξη της χώρας και αποπειράθηκε να εισαγάγει κοινωνικά φιλελεύθερες αξίες.

Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία στην Κύπρο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι βασικοί διεκδικητές είναι τρεις: Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν: στις 5: Παναθηναϊκός- Λαμία. Πέντε και μισή: Ατρόμητος – ΑΕΚ. Στις 8: Παναιτωλικός- Αστέρας Τρίπολης και στις 8 και μισή: ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός.

Και ο καιρός

Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι ισχυροί και θερμοκρασία από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα