back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει από το πρωί την Αττική με ισχυρές χιονοπτώσεις κυρίως στα βορειοανατολικά του νομού.

Πριν από λίγο έκλεισε η Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας από το ύψος της οδού Καλυφτάκη- μέχρι τον κόμβο Οινοφύτων.

Κλειστή για τα οχήματα είναι η οδός Αναστάσεως στου Παπάγου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ανατολής, προς τον Υμηττό και η οδός Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή από το ύψος της λεωφόρου Κατεχάκη προς τον Υμηττό. Κλειστή και η Λεωφόρος Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω. Διακοπή της κυκλοφορίας υπάρχει επίσης στην Περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο προς τη θέση Άγιος Πέτρος και σε τμήματα της επαρχιακής οδού Τατοϊου – Αγίου Μερκουρίου και Μαλακάσας – Αγίου Μερκουρίου.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη. Με τηλεκπαίδευση θα γίνουν τα μαθήματα σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφασης των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους.

Tηλεργασία θα εφαρμοστεί αύριο, στο δημόσιο τομέα, όπως αποφασίστηκε, στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την εξέλιξη της κακοκαιρίας. Παράλληλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις όπου αυτό είναι εφικτό.

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα αύριο στη βορειοανατολική Αττική με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης. Στις περιοχές αυτές κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν αύριο έως τις 6 το απόγευμα φαρμακεία, καταστήματα τροφίμων και supermarket, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα. Παράλληλα απαγορεύεται μετά τις 6 αύριο το απόγευμα η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές.

Νέο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στάλθηκε πριν από λίγο στους κατοίκους της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Μαγνησίας συμπεριλαμβανόμενου και των Σποράδων με αυστηρή σύσταση για δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων. Ανάλογα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, θα αποσταλεί αντίστοιχο μήνυμα από το 112 και για την Αττική.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι του Βόλου προς τις Σποράδες, ενώ κλειστές είναι και οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Αρκίτσα-Αιδηψός.

Μετ’ εμποδίων κινούνται τα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα”. Τα δρομολόγια του μετρό προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σταματούν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ υπάρχουν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων. Αναλυτικά οι αλλαγές στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr. Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Αττικής, διακόπτονται μέχρι νεωτέρας όλα τα δρομολόγια από και προς Ωρωπό, Αγίους Αποστόλους, Βίλλια και Ερυθρές.

Ο Δήμος Αθηναίων για την προστασία των αστέγων και ευάλωτων συμπολιτών, έχει ενεργοποιήσει σε 24ωρη βάση τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τόνισε ότι “μέριμνά μας αυτή τη στιγμή είναι οι άστεγοι και ηλικιωμένοι συμπολίτες μας”. Υπενθύμισε τον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας 15-95, για αναφορές από πολίτες, για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι ή άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια. Σε λειτουργία είναι: Το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων Αχαρνών και Λιοσίων. Το Υπνωτήριο του ΟΚΑΝΑ Σουρμελή 4-6, και η θερμαινόμενη αίθουσα στη Λέσχη Φιλίας Βοτανικού (Κοζάνης 4), όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ευάλωτοι συνάνθρωποί μας.

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στην Κύπρο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι βασικοί διεκδικητές είναι τρεις: Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν: στις 5: Παναθηναϊκός- Λαμία. Πέντε και μισή: Ατρόμητος – ΑΕΚ. Στις 8: Παναιτωλικός- Αστέρας Τρίπολης και στις 8 και μισή: ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός.

Και ο καιρός

Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι ισχυροί και θερμοκρασία από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 2.7 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα