back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται τα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα. 
Κλείνει εκ νέου από τις έντεκα απόψε η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας από την γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τα Οινόφυτα και στα δυο ρεύματα 

Επίσης διεκόπη η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.  

«Το κλείσιμο της Αθηνών – Λαμίας προδίδει την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη», σχολίασε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. 

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλο το μήκος της Αττικής Οδού. 
 Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένεται ένταση των φαινομένων, με ισχυρούς ανέμους, και παγετό, ενώ απηύθυνε ισχυρή σύσταση οι ιδιωτικοί υπάλληλοι να προσέλθουν στην εργασία τους αύριο μετά τις 10 το πρωί.  Αύριο στον δημόσιο τομέα θα εφαρμοστεί τηλεργασία.   

Με τηλεκπαίδευση αύριο τα μαθήματα, καθώς τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστοί και οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του νομού.   

Επίσης με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης αναστέλλεται για αύριο και την Τρίτη η λειτουργία όλων των Δικαστηρίων της Περιφέρειας Αττικής, Θήβας, Λειβαδιάς, και Χαλκίδας.  

 Δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα εμπορικά καταστήματα στη βορειοανατολική Αττική με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης. Στις συγκεκριμένες περιοχές ανοικτά εως τις 6 το απόγευμα φαρμακεία,  καταστήματα τροφίμων και supermarket, πρατήρια καυσίμων και καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα. Παράλληλα απαγορεύεται μετά τις 6 αύριο το απόγευμα η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές. Επίσης αύριο στην Αττική δεν θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές.   

 Χωρίς ρεύμα παραμένουν εως αυτή την ώρα οι περιοχές Γραμματικό, Καλέντζι, Μαραθώνας, Μέγαρα, Βίλια, Οινόη και Ασπρόπυργος. Μπλακ αουτ και σε περιοχές Διρφύων και Νηλέως στην Εύβοια, σε ένα μικρό τμήμα στην Σκόπελο και στην δημοτική κοινότητα Λακερείας στη Λάρισα. 

 Μετ’ εμποδίων κινούνται τα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα”. Τα δρομολόγια του μετρό προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σταματούν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ υπάρχουν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων. Αναλυτικά οι αλλαγές στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr. Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Αττικής, διακόπτονται μέχρι νεωτέρας όλα τα δρομολόγια από και προς Ωρωπό, Αγίους Αποστόλους, Βίλλια και Ερυθρές.  

  Ο Δήμος Αθηναίων για την προστασία των αστέγων και ευάλωτων συμπολιτών, έχει ενεργοποιήσει σε 24ωρη βάση τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης. «Μέριμνά μας αυτή τη στιγμή είναι οι άστεγοι και ηλικιωμένοι συμπολίτες μας», τόνισε μιλώντας στην τηλεοραση του Σκαι ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Υπενθύμισε τον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας 15-95, για αναφορές από πολίτες, για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι ή άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια. Σε λειτουργία, το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων Αχαρνών και Λιοσίων. Το Υπνωτήριο του ΟΚΑΝΑ Σουρμελή 4-6, και η θερμαινόμενη αίθουσα στη Λέσχη Φιλίας Βοτανικού (Κοζάνης 4).   

  Τραγωδία στη Λέρο, όπου κατέληξαν τα τρία παιδάκια δυο αγόρια και ένα κορίτσι πέντε ετών που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού και είχαν περισυλλεγεί από το ναυάγιο λέμβου. Νωρίτερα νεκρή είχε ανασυρθεί μία γυναίκα περίπου 20 ετών. Ο αριθμός των διασωθέντων μεταναστών του ναυαγίου ανέρχεται σε 39 ανθρώπους. 

  Ποσοστό 31.8% λαμβάνει ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, με καταμετρημένο το 72.3%. Ο επίσης ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης λαμβάνει το 29.4% των ψήφων. 

Ο υποψήφιος και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου λαμβάνει 26.3%. 

Με 2-0 νίκησε ο Παναθηναϊκός τη Λαμία για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. 

Στο Περιστέρι ο αγώνας Ατρόμητος – ΑΕΚ δεν  διεξήχθη, καθώς οι κιτρινόμαυροι διαμαρτυρήθηκαν  για το ύψος των δοκαριών πριν το παιχνίδι αφού διαπιστώθηκε πως η μία εστία είναι τρία εκατοστά πιο κοντή και η άλλη πέντε. 

Αυτή την ώρα έχουμε το παιχνίδι Παναιτωλικός- Αστέρας Τρίπολης και 
στις 8 και μισή: ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός. 

KAIΡΟΣ  

Νεφώσεις με χιονόνερο και κατά διαστήματα τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. 
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έναν έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 
4 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα