back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Στη δίνη της βαρυχειμωνιάς θα είναι από σήμερα ολόκληρη η χώρα.

Η Αττική θα βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, ιδιαίτερα τα βόρεια και ανατολικά του νομού, όπου θα πέσει πυκνό χιόνι και ήδη η πολιτική προστασία, η περιφέρεια και οι δήμοι βρίσκονται επί ποδός. Μήνυμα από το 112 για την επερχόμενη κακοκαιρία εστάλη στους κατοίκους της Αττικής. Το μήνυμα προειδοποιεί για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες σήμερα στην Βόρεια, Βορειοανατολική και βορειοδυτική Αττική και συνιστά στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 έλαβαν επίσης οι κάτοικοι της Εύβοιας της Βοιωτίας, Φθιώτιδας των Σποράδων και της Μαγνησίας

Σε πλήρη ετοιμότητα θα βρίσκονται από τα ξημερώματα σήμερα όλες οι υπηρεσίες, τα εκχιονιστικά μηχανήματα και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Αθηναίων, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τυχόν προβλήματα από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα». Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων ενεργοποιεί σε 24ωρη βάση τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του και είναι έτοιμο να παρέχει ασφαλή και αξιοπρεπή φιλοξενία στους ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο. Το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, 210-5246515, θα βρίσκεται σε 24ωρη λειτουργία, ώστε να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία, όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Κλήσεις για αντίστοιχες αναφορές, μπορούν να γίνονται και στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων, 1595. Στο μεταξύ σήμερα , εκτός από το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, θα ανοίξει και μία θερμαινόμενη αίθουσα στη Λέσχη Φιλίας Βοτανικού (Κοζάνης 4), όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ευάλωτοι συνάνθρωποί μας.

Σήμερα θα αποφασισθεί για το αν θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα τα σχολεία ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής για τη λήψη μέτρων αναλόγως με την κατά τόπους ένταση των φαινομένων.

Υποχρεωτικές είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην Αττική από τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην Εθνική οδό, την Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ελευσίνας-Θηβών, με εντολή της Τροχαίας Αττικής. Επίσης από την 06.00΄ σήμερα το πρωί δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, επί της Λ. Πάρνηθος από το τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια εννέα ατόμων που είχαν εγκλωβιστεί στο Ορειβατικό Καταφύγιο του Κισσάβου βορειοανατολικά του νομού Λάρισας, σε μεγάλο υψόμετρο μετά από χιονοθύελλα. Η 8η ΕΜΑΚ που έσπευσε στην περιοχή, κατάφερε και τους απεγκλώβισε σώους.

Στην περιοχή Λαγκάδια Βυτίνας έχει μεταβεί ορειβατική ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας για να διασώσει εγκλωβισμένο κυνηγό σε απόκρημνο και επικίνδυνο σημείο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συνεχάρη χθες το βράδυ τους πιλότους που κατέρριψαν «επιτυχώς» το κινεζικό μπαλόνι το οποίο πετούσε εδώ και πολλές ημέρες στον αμερικανικό εναέριο χώρο. «Διέταξα την Τετάρτη το Πεντάγωνο να το καταρρίψει το συντομότερο δυνατόν. Θέλω να συγχαρώ τους πιλότους που το έκαναν» είπε στους δημοσιογράφους ο Μπάιντεν. Το υπουργείο Άμυνας χρειάστηκε να περιμένει μέχρι σήμερα ώστε να βρεθεί το μπαλόνι σε ασφαλές σημείο για να προχωρήσει στην επιχείρηση αυτή.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν

Στις 5 Παναθηναϊκός – Λαμία

Πέντε και μισή Ατρόμητος – ΑΕΚ

Στις 8 Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης

Οκτώ και μισή ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Στα αποτελέσματα του Σαββάτου

ΟΦΗ- ΠΑΣ Γιάννινα. 0-0

Ιωνικός – Άρης. 1-0

Και ο καιρός

Νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια/βορειοανατολικά του νομού αναμένονται αρχικά για σήμερα στην Αττική. Πριν τις μεσημβρινές ώρες αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις και πιθανώς χιονοκαταιγίδες έως και σε πεδινά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα