back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 76 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 440 τραυματίστηκαν σε επαρχίες της νότιας και της νοτιοανατολικής Τουρκίας εξαιτίας του ισχυρότατου σεισμού μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ο οποίος έπληξε τα ξημερώματα την περιοχή και τομείς της γειτονικής Συρίας, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Ο απολογισμός των θυμάτων είναι ακόμη προσωρινός καθώς ο σεισμός έγινε νυχτερινές ώρες και υπάρχουν δεκάδες εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Συρία και στον Λίβανο και την Κύπρο. Είχε μεγάλη διάρκεια, κράτησε σχεδόν ένα λεπτό, σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Τουλάχιστον 111 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία όταν κατέρρευσαν κτίρια εξαιτίας του ισχυρού σεισμού στη νότια Τουρκία, σύμφωνα τις αρχές και κρατικά ΜΜΕ. Υγειονομικός αξιωματούχος στην επαρχία Χαλέπι, η οποία υπέστη το σκληρότερο χτύπημα, ανέφερε πως υπάρχουν ακόμη θύματα κάτω από τα συντρίμμια και ότι τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τραυματίες. Η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας προειδοποιεί τους κατοίκους νοτιοανατολικών περιοχών ότι υπάρχει κίνδυνος τσουνάμι

Σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:00 τα ξημερώματα στον Αρχάγγελο της Ρόδου.

Σε πλήρη εξέλιξη το «κύμα» της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα». Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Αττικής προειδοποιώντας τους για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή τους ως τις μεσημβρινές ώρες και καλώντας τους να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους.

Διακοπή της κυκλοφορίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας μέχρι τα Οινόφυτα. Επίσης διεκόπη η κυκλοφορία στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στην παλαιά Εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών. Κλειστή η Λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς Πάρνηθα. Κλειστή και η Λεωφόρος Φυλής από το ύψος της οδού Θρασυβούλου προς την Χασιά. Πριν από λίγο διεκοπη η κυκλοφορία στην Κατεχακη στο ύψος της Ηλιούπολης από το ύψος της Λ. Μεσογείων εως την Λ. Ελ. Βενιζέλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Μάχη για να κρατηθεί ανοιχτή η Αττική Οδός.

Μεταβολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ. Το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται από την εφαρμογή OASA Telemetics καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185. Διακοπή της κυκλοφορίας των συρμών του Μετρό στο τμήμα προς και από το Αεροδρόμιο. Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, μετεπιβιβάζονται στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Αττικής, διακόπτονται μέχρι νεωτέρας όλα τα δρομολόγια από και προς Ωρωπό, Αγίους Αποστόλους, Βίλλια και Ερυθρές, ενώ σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 50 & 51 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, τα πλοία λόγω των θυελλωδών ανέμων.
Κλειστές και οι γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Καβάλα-Πρίνου Θάσου, Βόλος-Σποράδες, Αρκίτσα-Αιδηψός και Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Με τηλεργασία δουλεύει σήμερα ο Δημόσιος Τομέας, από τις 10 θα προσέλθουν στη εργασία τους όσοι δε μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως. Τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια και Φθιώτιδα θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση. Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της Αττικής θα μείνουν κλειστοί ενώ αναβάλλονται και οι εξετάσεις στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ. Στις 10 π.μ. ορίστηκε η έναρξη λειτουργίας του e-ΕΦΚΑ στην Αττική, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Επίσης για σήμερα και την Τρίτη αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Δικαστηρίων στην Περιφέρεια Αττικής, σε Θήβα, Λειβαδιά, και Χαλκίδα.

Κλειστα το καταστήματα στη ΒΑ Αττική. Ανοικτά έως τις 6 το απόγευμα στις περιοχές αυτές φαρμακεία, καταστήματα τροφίμων και supermarket, πρατήρια καυσίμων και καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα. Επίσης σήμερα στην Αττική δεν θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες, τα μηχανήματα και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Αθηναίων. Και στις επτά δημοτικές κοινότητες του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα και δυνάμεις εργαζομένων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα στις γειτονιές της πόλης.

Σε 24ωρη λειτουργία (210-5246515), το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και ο τετραψήφιος αριθμός επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων, 1595.

Αποκατάσταση του συνόλου σχεδόν των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με τον Διαχειριστή: Στην Αττική έχουν αποκατασταθεί όλες οι βλάβες, ενώ ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες ώρες οι εργασίες στο Γραμματικό. Τέσσερις σταθμοί εκτός λειτουργίας στο Πέραμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στις 16.00 Λεβαδειακός- Βόλος για την 21η αγωνιστική της Σουπερλίγκας

Στις 19.15 Κολοσσός- Παναθηναϊκός για την 15η αγωνιστική της Μπάσκετ Λιγκ

Οι εγγραφές για τον αγώνα Family Run του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας ανοίγουν την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί.

 

ΚAIΡΟΣ

Νεφώσεις με χιονόνερο και κατά διαστήματα τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις .Η θερμοκρασία έως 5 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα