back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ο σεισμός των 7,8 ρίχτερ που σάρωσε τα ξημερώματα τις περιοχές στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 300 άνθρωποι. Εκφράζονται φόβοι ότι εκατοντάδες ακόμη είναι εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια, καθώς έχουν καταρρεύσει δεκάδες κτίρια.

Αυξάνονται δραματικά οι νεκροί από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην κεντρική και νότια Τουρκία. Τουλάχιστον 284 νεκρούς, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της χώρας Φουάτ Οκτάι. 237 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία, από τον ίδιο σεισμό.

Οι τραυματίες στη βόρεια Συρία ανέρχονται σε 639, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στην επαρχία Χαλέπι, που υπέστη το σκληρότερο χτύπημα, υπάρχουν πολλά θύματα κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων τα οποία κατέρρευσαν· τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τραυματίες.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στον Λίβανο και την Κύπρο. Είχε μεγάλη διάρκεια, κράτησε σχεδόν ένα λεπτό, σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία, έγραψε στο Twitter ο Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης Όλιβερ Βάρχελι, ενώ σε ανάρτησή του επίσης στο Twitter o Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ εκφράζει την λύπη του στις οικογενειες των θυμάτων και αναφέρει ότι «η ΕΕ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της στην τουρκία και την Συρία».

Η Ελλάδα κινητοποιείται άμεσα και θα προσφέρει βοήθεια αναφερει με ανάρτησή του στο ίδιο μέσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας παράλληλα τη βαθιά του θλίψη για τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία.

Βοήθεια προς την γειτονική χώρα θα αποστείλουν επίσης οι ΗΠΑ και η Ουκρανία.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ είπε ότι ο σεισμός στην γειτονική χώρα δεν θα επηρεάσει ρήγματα στον ελληνικό χώρο. Όπως ανέφερε ακόμα δεν γνωρίζουμε αν αυτός ήταν ο κύριος σεισμός.

Σε πλήρη εξέλιξη το «κύμα» της κακοκαιρίας στην χώρα. Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε ξανά το πρωί στους κατοίκους της Αττικής προειδοποιώντας τους για επικίνδυνες χιονοπτώσεις ως τις μεσημβρινές ώρες και καλώντας τους να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους.

Ανοιξε η Αθηνών Λαμίας. Κανονικά κινούνται και τα φορτηγά στην εθνική οδό.

Ανοιχτή αυτή την ώρα σε όλο το μήκος της η Αττική οδός.

Υπάρχει ενδεχόμενο κάποιοι δρόμοι -που είναι τώρα ανοιχτοί λόγω ύφεσης των φαινομένων- να ξανακλείσουν μετά το μεσημέρι, καθώς τότε ενδέχεται να είναι πιο έντονα τα καιρικά φαινόμενα, δήλωσε στον ΣΚΑΙ η εκπρόσωπος της ελληνικής αστυνομίας Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Μικροπροβλήματα αυτή την ώρα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν περιοχές της Εύβοιας.

Μεταβολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται από την εφαρμογή OASA Telemetics καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185. Διακοπή της κυκλοφορίας των συρμών του Μετρό στο τμήμα προς και από το Αεροδρόμιο. Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, μετεπιβιβάζονται στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Αττικής, διακόπτονται μέχρι νεωτέρας όλα τα δρομολόγια από και προς Ωρωπό, Αγίους Αποστόλους, Βίλλια και Ερυθρές, ενώ σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 50 & 51 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Περισσότερα θα βρείτε στο site τους σταθμού μας στο 3w.athina984.gr

Δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, τα πλοία λόγω των θυελλωδών ανέμων. Κλειστές πορθμειακές γραμμές.

Σε επιφυλακή το ΕΚΑΒ, προκειμένου να είναι δυνατή και απρόσκοπτη η μεταφορά ασθενών προς τα νοσοκομεία αλλά και οχήματα που μεταφέρουν υγειονομικό υλικό. Το συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ επισκέφθηκε νωρίς το πρωί η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Στη 1.30μμ θα πραγματοποιηθεί η νεα συσκεψη για την αυριανή λειτουργια των σχολείων -που σήμερα είναι κλειστά λόγω του χιονιά- όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Με τηλεργασία δουλεύει σήμερα ο Δημόσιος Τομέας. Αναβάλλονται οι εξετάσεις στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και οι προγραμματισμένες Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ.

Σε πλήρη ετοιμότητα όλες οι υπηρεσίες και τα μηχανήματα του Δήμου Αθηναίων. Σε 24ωρη λειτουργία ο τετραψήφιος αριθμός επικοινωνίας 1595.

Περισσότεροι από 230 άνθρωποι είχαν προσφύγει ως νωρίς το πρωί σε υπηρεσίες του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων και άλλων δομών του δήμου.

Ηλικιωμένοι άνθρωποι που ζουν μόνοι τους, καθώς και άτομα με κινητικές δυσκολίες μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία «Βοήθεια Στο Σπίτι», για την προμήθεια αγαθών, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης. Τα αιτήματα υποβάλλονται στην τηλεφωνική γραμμή: 2103428745, έως τις 8 το βράδυ.

ΚAIΡΟΣ

Νεφώσεις με χιονόνερο και κατά διαστήματα τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 5 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα