back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Τους 1.800 φτάνουν, μέχρι στιγμής οι νεκροί στην Τουρκία και τη Συρία, από τον σεισμό των 7,8 βαθμών που σημειώθηκε στη νοτιοανατολική Τουρκία το πρωί, και έγινε αισθητός ως την Αίγυπτο και το Ιράκ, ενώ κατεγράφη και από τους σεισμογράφους στη Γροιλανδία. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, εκτιμά, την ίδια ώρα, ο ΠΟΥ. Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, 2.818 κτίρια κατέρρευσαν, 5.385 οι τραυματίες, 2.470 άνθρωποι διασώθηκαν από τα συντρίμμια. Στη Συρία, τουλάχιστον 320 οι νεκροί, 1000 οι τραυματίες, σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Πιθανότατα εκατομμύρια οι άστεγοι. Ακολούθησαν δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών περίπου στις 12:25 ώρα Ελλάδας και τρίτη δόνηση μεγέθους 6 Ρίχτερ. Πρόκειται για το χειρότερο σεισμό που έχει πλήξει την Τουρκία από το 1933, αναφέρουν οι Τούρκοι.

Αλληλεγγύη από την ΕΕ σε Τουρκία – Συρία. Μέχρι στιγμής 45 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν. Ήδη έχει εγκριθεί από την τουρκική πλευρά η αποστολή C 130 με 21 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ, με δύο σκύλους – διασώστες και ειδικό διασωστικό όχημα. Την ομάδα θα συνοδεύσει ένας Αξιωματικός-Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει, 5 γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ, καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

“Θα πρέπει να θέσουμε όλες τις δυνάμεις μας στη διάθεση της Τουρκίας ανάλογα με το τί άλλο μπορεί να μας ζητήσουν”, τόνισε Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας τη βαθιά οδύνη του για τον καταστροφικό σεισμό και επισημαίνοντας ότι η χώρα μας ήταν η πρώτη που προσφέρθηκε να βοηθήσει. Επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, νωρίτερα σήμερα, προκειμένου να του μεταφέρει τα συλλυπητήριά του και την ετοιμότητα της χώρας να στηρίξει την Τουρκία. Μηνύματα συμπαράστασης προς τη γείτονα και από τους Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Ανδρουλάκη και Δημήτρη Κουτσούμπα.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, τονίζοντας ότι ο σεισμός στην γειτονική χώρα δεν θα επηρεάσει ρήγματα στον ελληνικό χώρο. Επεσήμανε ωστόσο ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε αν επρόκειτο για τον κύριο σεισμό.

Σε αποδρομή η κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”. Tα δύσκολα για την Αττική περνούν από αύριο, δήλωσε στον Αθήνα 9,84 ο μετεωρολόγος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, που αναφέρει ότι οι τοπικές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν έως την Πέμπτη. Εν αναμονή νέας σύσκεψης υπό τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη αναφορικά με την αυριανή λειτουργία των σχολείων τα οποία σήμερα παραμένουν κλειστά. “Η ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού ήταν πολύ ικανοποιητική. Πήραμε τα μαθήματά μας από προηγούμενες αντίστοιχες κακοκαιρίες”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τα αρμόδια υπουργεία. “Είναι άξιο απορίας για τι ακριβώς “κομπάζει” ο κ. Μητσοτάκης διαπιστώνοντας “πολύ ικανοποιητική ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού” με δύο πόντους χιόνι”, σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου. Παράλληλα, απηύθυνε το ερώτημα γιατί να κλείσει η εθνική οδός, κεντρικές αρτηρίες και σιδηροδρομικά δίκτυα πριν καλά καλά χιονίσει.

Χωρίς σημαντικά προβλήματα η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο. Κανονικά τα δρομολόγια του Μετρό και των λεωφορείων. Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Από τον Πειραιά πάντως αναχώρησαν το πρωί τρία πλοία για την Κρήτη, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Κλειστό παραμένει το πορθμείο Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα. Σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης σε βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Αττικής σε Νέα Μάκρη, Ασπρόπυργο και Οινόφυτα.

Σε πλήρη ετοιμότητα όλες οι υπηρεσίες και τα μηχανήματα του Δήμου Αθηναίων. Σε 24ωρη λειτουργία ο τετραψήφιος αριθμός επικοινωνίας 1595. Περισσότεροι απο 230 άνθρωποι έχουν προσφύγει σε υπηρεσίες του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων και άλλων δομών του δήμου Αθηναίων. Ηλικιωμένοι άνθρωποι που ζουν μόνοι τους, καθώς και άτομα με κινητικές δυσκολίες μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία “Βοήθεια Στο Σπίτι”, για την προμήθεια αγαθών, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης. Τα αιτήματα υποβάλλονται στην τηλεφωνική γραμμή: 2103428745, έως τις 8:00 το βράδυ.

Με την κατάθεση του 20χρονου φοιτητή, μέλος της παρέας του Άλκη Καμπανού που έπεσε θύμα της δολοφονικής επίθεσης με οπαδικά κίνητρα από τους 12 χούλιγκανς του ΠΑΟΚ, στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, πριν από έναν χρόνο, συνεχίστηκαν οι καταθέσεις στο Δικαστήριο. Ο νεαρός μετέφερε έναν άγνωστο – μέχρι σήμερα – διάλογο μεταξύ των δραστών. Σύμφωνα με όσα είπε, όταν η παρέα του ‘Αλκη απάντησε στο ερώτημα “τι ομάδα είστε”, κάποιος εκ των κατηγορούμενων φέρεται να είπε “δεν είναι αυτοί, πάμε να φύγουμε”. Αλλά στη συνέχεια, κάποιος συγκατηγορούμενός του ανέφερε τη φράση “δεν έχει σημασία, πάμε”. Η δίκη θα συνεχιστεί την προσεχή Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου.

Πρόστιμα ύψους 25.000 ευρώ σε 5 πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αττική για αθέμιτη κερδοφορία.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Aυτήν την ώρα, Λεβαδειακός- Βόλος για την 21η αγωνιστική της Σουπερλίγκας, στις 19.15 Κολοσσός- Παναθηναϊκός για την 15η αγωνιστική της Μπάσκετ Λιγκ.

Άνοιξαν στις 11:00 το πρωί οι εγγραφές για τον αγώνα Family Run στο πλαίσιο του Ημιμαραθωνίου δρόμου. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά…

Και ο καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και κατά διαστήματα χιονοπτώσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά για λίγο το απόγευμα, αύριο, στην Αττική. Σταδιακή ύφεση από το βράδυ. Άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη – 6 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα