back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιρακινό Κουρδιστάν: Αναστέλλονται για λόγους ασφαλείας οι εξαγωγές πετρελαίου μέσω Τουρκίας

Διαβάστε επίσης

Οι αρχές του Ιρακινού Κουρδιστάν ανακοίνωσαν σήμερα ότι για λόγους «ασφαλείας» αναστέλλουν τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω της Τουρκίας μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε τη χώρα και προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές.

«Εξαιτίας του σεισμού που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία και για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πετρελαϊκών εξαγωγών και να αποτρέψουμε οποιοδήποτε ανεπιθύμητο συμβάν, αναστέλλονται οι εξαγωγές πετρελαίου μέσω του αγωγού που συνδέει την επαρχία του Κουρδιστάν με την Τουρκία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Φυσικών Πόρων αυτής της αυτόνομης περιοχής που βρίσκεται στο βόρειο Ιράκ.

Στο μεταξύ το διυλιστήριο στην πόλη Μπανιάς της Συρίας θα αναστείλει τις δραστηριότητές του για 48 ώρες μετά τον σεισμό, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο SANA επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Πετρελαίου.

Παράλληλα έκλεισε για τις πτήσεις το αεροδρόμιο στη νότια επαρχία Άδανα της Τουρκίας μέχρι νεοτέρας λόγω των ισχυρών σεισμών που καταγράφηκαν στην περιοχή, σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Demiroren.

Προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμες άλλες πληροφορίες.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα