back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κακοκαιρία: Άλλοι 25 άνθρωποι προσέφυγαν στις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Ακόμη 25 άνθρωποι προσέφυγαν μέχρι και νωρίς σήμερα το πρωί σε υπηρεσίες του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων και άλλων δομών του δήμου Αθηναίων.

Στο Υπνωτήριο του ΟΚΑΝΑ στην οδό Σουρμελή 4-6, κατέφυγαν και διανυκτέρευσαν είκοσι  άνθρωποι, ενώ πέντε άνθρωποι βρέθηκαν στον ξενώνα του Κέντρου Αστέγων επί των οδών Αχαρνών και Λιοσίων καθώς και στη θερμαινόμενη αίθουσα στη Λέσχη Φιλίας Βοτανικού.

Να σημειωθεί ότι 210 άστεγοι ήδη βρίσκονται και δέχονται τις φροντίδες στην Ημερήσια Δομή του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου.

Στις συγκεκριμένες δομές οι άστεγοι της πόλης, εκτός από τη ζεστασιά, το φαγητό και τον ύπνο, μπορούν να καλύπτουν και άλλες βασικές ανάγκες καθώς εκεί λειτουργούν: Πλυντήρια, λουτρά, ιματιοθήκη, αλλά και καφέ.

Να σημειώσουμε τέλος ότι ηλικιωμένοι άνθρωποι που ζουν μόνοι τους, καθώς και άτομα με κινητικές δυσκολίες μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία «Βοήθεια Στο Σπίτι», για την προμήθεια αναγκαίων αγαθών, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης. Τα αιτήματα μπορούν να υποβάλλονται στην τηλεφωνική γραμμή: 2103428745, από τις 8.00 μέχρι τις 20.00.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα