back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Α. Χαρίτσης: Το σύνθημα Δημοκρατία ή Μητσοτάκης πείθει ολοένα και περισσότερους

Διαβάστε επίσης

 

«Το σύνθημα Δημοκρατία ή Μητσοτάκης πείθει ολοένα και περισσότερους» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης επικαλούμενος αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, τα οποία όπως είπε «συνδέονται με την εντεινόμενη ανησυχία και οργή των πολιτών για τη θεσμική κατάπτωση στη χώρα, με ευθύνη του ίδιου του Πρωθυπουργού».

Μιλώντας στον Αθήνα 984 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο έκανε λόγο για «μια υπόθεση που ξεφεύγει από τα όρια της στενής κομματικής αντιπαράθεσης και συνιστά μείζον ζήτημα δημοκρατίας, το οποίο όλοι οφείλουν να υπολογίσουν».

Ο Αλέξης Χαρίτσης κράτησε αποστάσεις από την παρατήρηση ότι οι πολιτικοί εμφανίζονται απαξιωμένοι στην αντίληψη της πλειονότητας των πολιτών και τόνισε ότι κάποιοι καλλιεργούν εντέχνως το εν λόγω αφήγημα.

«Είναι το τελευταίο καταφύγιο της κυβέρνησης στην προσπάθεια να πείσει ότι όλοι είναι ίδιοι μετά την αποκάλυψη και την επιχείρηση κουκουλώματος του σκανδάλου των παρακολουθήσεων. Πρόκειται για τη χειρότερη υπηρεσία που μπορεί  να προσφέρει κανείς στην κοινωνία… Μια υπηρεσία η οποία οδηγεί σε ισοπέδωση των πάντων και προκαλεί αντιδράσεις των άκρων. Όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι και αυτό οι πολιτικοί το λαμβάνουν υπόψιν τους πολύ περισσότερο απ ό,τι ίσως νομίζουν κάποιοι».

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρόκειται για «θεσμική κατάπτωση που δηλητηριάζει το κλίμα στην κοινωνία» αξιώνοντας άμεσα διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών, όπου ανήκουν.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες εκτίμησε ότι συχνά παραγνωρίζεται ο βασικός παράγων, που είναι ο ίδιες εκλογές -με την επισήμανση ότι η λαϊκή βούληση θα αποτυπωθεί στην κάλπη.

Παράλληλα υπογράμμισε πως η όλη συζήτηση εγκλωβίζεται σε ένα πλαίσιο κορυφής δηλαδή αποκλειστικά μεταξύ ηγεσιών, ενώ το ουσιώδες είναι η προγραμματική συζήτηση σε σχέση με τις συνεργασίες και τη προγραμματική βάση, με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα.

Αναφερόμενος ενδεικτικά στα προτάγματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανέδειξε την «ανάγκη αναβάθμισης του ΕΣΥ υπό το πρίσμα της προστασίας της δημόσιας υγείας, την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και την δέσμευση για ενίσχυση των μικρομεσαίων με ανακατεύθυνση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Τέλος,  σημείωσε την κρισιμότητα της συγκυρίας σε σχέση με την ανάγκη πολιτικής αλλαγής και νίκης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης.

«Αφήστε να γίνουν οι εκλογές και θα δούμε πως θα τοποθετηθεί καθένας απέναντι στις ιστορικές του ευθύνες και εάν θα δώσει τη δυνατότητα σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης ή θα επιτρέψει στον κ. Μητσοτάκη να συνεχίσει την καταστροφική του πολιτική» είπε κλείνοντας ο Αλέξης Χαρίτσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα