back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε περιοχές της Αττικής που έχουν ακόμα προβλήματα από την κακοκαιρία, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, με τους 66 δήμους της Αττικής. Για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και τις ώρες προσέλευσης στα σχολεία, οι δήμοι ως αρμόδιοι θα προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις. Συγκεκριμένα, κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Ωρωπό, Διόνυσο, Αχαρνές, Παλήνη, Βαρνάβα – Γραμματικό, Μαρούσι, Βριλλήσια, Ηράκλειο, Κηφισιά, Λυκόβρυση – Πεύκη, Μεταμόρφωση, Ν. Ιωνία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Ελευσίνα, Μάνδρα, Φυλή, Σαλαμίνα. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr.

Δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 62 και 63, στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε η Hellenic Train, λόγω των καιρικών φαινομένων. Η κακοκαιρία “Μπάρμπαρα” επιμένει με χιονοπτώσεις σε Σποράδες, ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια, ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις και στην Αττική. Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν όλες οι υπηρεσίες και τα μηχανήματα του Δήμου Αθηναίων. Σε 24ωρη λειτουργία ο τετραψήφιος αριθμός επικοινωνίας 1595.

Ξεπερνούν τους 5.300 σε Τουρκία και Συρία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, οι νεκροί από τους σεισμούς των 7,8 και 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες στις 10 επαρχίες που επλήγησαν κήρυξε ο Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας ότι πάνω από 8.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, το προσωπικό έρευνας και διάσωσης και το προσωπικό υποστήριξης ανέρχεται σε 53.137 άτομα. Παράλληλα, 5.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας αποστέλλονται στις επαρχίες της νότιας Τουρκίας, ενώ έχουν ήδει σταλεί στους σεισμόπληκτους 54.000 σκηνές και 102.000 κλίνες. Από τους σεισμούς έχουν πληγεί περίπου 13,5 εκ. Τούρκοι πολίτες, δήλωσε ο Τούρκος υπ. Περιβάλλοντος, Μουράτ Κουρούμ – επηρεάζονται 23 εκ. άνθρωποι, εκτιμά ο ΠΟΥ, που επίσης εκτιμά ότι τα θύματα μπορεί να ξεπεράσουν τις 20.000.

Η ΕΕ κινητοποιεί περισσότερους από 1.180 διασώστες στην Τουρκία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας – μόνο ανθρωπιστική βοήθεια προς το παρόν στη Συρία, μέσω διεθνών οργανισμών.

…Τον 50χρονο πατέρα οικογένειας ανέσυρε ζωντανό από τα ερείπια στην πόλη Χατάι η ομάδα της ΕΜΑΚ. Ζωντανή ανασύρθηκε και η 6χρονη κόρη του. Δεν τα κατάφερε η 7χρονη αδελφή της, Φατμέ, που ήταν εκείνη που είχε ακουστεί μέσα από τα συντρίμια. Νεκρή και η μητέρα της οικογένειας.

…Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους οργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από αύριο και στο Δημαρχείο της Αθήνας, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας και στις Λέσχες Φιλίας.

Εξώδικη διαμαρτυρία προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, με την οποία τον καλεί να αποσύρει την τροπολογία, που κατά τους ισχυρισμούς του, “θεσπίζει ανεπίτρεπτους περιορισμούς και νοθεύει το δημοκρατικό πολίτευμα”, έστειλε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Επικαλούμενος απόψεις συνταγματολόγων και καθηγητών της Νομικής, ο Ηλίας Κασιδιάρης, που σε πρώτο βαθμό κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, επιχειρεί να πείσει ότι το κόμμα που ίδρυσε “είναι προσηλωμένο στα δημοκρατικά ιδεώδη, παρά τη συνεχιζόμενη κυβερνητική προπαγάνδα και τις ύβρεις περί δήθεν ναζιστικού κόμματος”. Σημειώνεται ότι η σχετική ρύθμιση συζητείται και ψηφίζεται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σε μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα, σε προεκλογικό φόντο, εκτυλίχθηκε στη Βουλή, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ρυθμίζει μισθολογικά θέματα των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για την απόφαση αποχώρησης από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ο λαός ψήφισε αντιπροσώπους και όχι απεργούς”. Απευθυνόμενος προσωπικά στον κ.Τσίπρα,τον κάλεσε να επανέλθει στο θεσμικό του ρόλο και όχι να επενδύει συνειδητά στην εμπρηστική ρητορική και σε εμφύλιους διχασμούς, επιλέγοντας ως εισαγωγική μουσική σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, τον ύμνο του ΕΛΑΣ.
Ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε, επίσης, “σαχλαμάρες” τα περί δημοκρατικής εκτροπής που του καταλογίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, εξήγγειλε ειδικό μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις από το 2024.

…”Δώστε εξηγήσεις για τις υποκλοπές και θα επιστρέψουμε αμέσως στις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες”, απάντησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι βάζει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα εθνικά θέματα στην
“αρένα της μικροπολιτικής εκμετάλλευσης”, κι ότι κουνά το δάχτυλο στους πολιτικούς αντιπάλους του εγκαλώντας τους για έλλειμμα πατριωτισμού. “Αυτά ήταν τα επιχειρήματα της μετεμφυλιακής Δεξιάς. Με αυτά θα πορευτείτε;”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Απαντώντας στις αιτιάσεις για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι “είναι πρόκληση να μας εγκαλεί για εκτροπή ο άνθρωπος που παρακολουθούσε το μισό πολιτικό σύστημα”.

Συνέντευξη στο δίκτυο CNN, στην εκπομπή “Connect the World”, παραχωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων για την επέκταση της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας από 6 σε 9 μήνες, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Δεμένα από τις 6:00 αύριο το πρωί τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών αντιλαμβάνεται τη Ρωσία ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη στον κόσμο, με την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα να ακολουθούν. Σύμφωνα με την “Έκθεση για την Ασφάλεια 2023”, που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο “‘Αλενσμπαχ” από κοινού με το Κέντρο Στρατηγικής και Ανώτατης Διοίκησης, το 82% των Γερμανών αντιλαμβάνεται τη Ρωσία ως τη σημαντικότερη απειλή για τα επόμενα χρόνια, ενώ την ίδια απάντηση έδινε το 2021 μόνο το 32%. Το 60% των ερωτηθέντων θεωρεί πιο επικίνδυνη την Κίνα και το 52% τη Βόρεια Κορέα.

Kαιρός: Αυξημένες νεφώσεις, αύριο, στην Αττική, με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, οι οποίες στα βόρεια θα εκδηλώνονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο και θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου – στα βόρεια θα είμαι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη – 2 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα