back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι καλλιτέχνες-Καταλήψεις, απεργίες και πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Διαβάστε επίσης

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι καλλιτέχνες από το χώρο του θεάματος

Oχηματοπορεία πραγματοποιούν σήμερα στις 6 το απόγευμα, οι καλλιτέχνες θεάματος στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022.

Αφετηρία είναι το Άλσος Στρατού με κατάληξη την υπό κατάληψη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Για αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, θέατρα και μουσικές σκηνές θα παραμείνουν κλειστά καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος έχει εξαγγείλει 24ώρη απεργία και συγκέντρωση στις 12:00 στο Υπουργείο Πολιτισμού, και στο άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα θα ακολουθήσει πορεία στο υπό κατάληψη κτίριο Τσίλλερ του Εθνικού Θεάτρου.

Υπό κατάληψη παραμένουν η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, του Ωδείου Αθηνών, του ΚΒΘΕ και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, η Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης, και τα κτίρια Τσίλλερ στην Αθήνα και Βασιλικού Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη.

Το ΣΕΗ ανακοίνωσε επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17 Φεβρουαρίου, μπροστά από το Συμβούλιο της Επικρατείας, την ημέρα δηλαδή που η ομοσπονδία θα καταθέσει αίτηση ακύρωσης για το Προεδρικό Διάταγμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα