back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέα σύσκεψη για την κακοκαιρία – Τι ισχύει για δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα, διανομείς

Διαβάστε επίσης

Νέα συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για να αξιολογηθούν τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα και να επικαιροποιηθούν οι οδηγίες προς τους αρμόδιους φορείς για αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ».

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της αποψινής νύχτας και μέχρι νωρίς το απόγευμα αύριο, με χιονοπτώσεις και ισχυρό παγετό κυρίως στη Βόρεια, Βορειοανατολική και Βορειοδυτική Αττική καθώς και σε Μαγνησία, Ανατολική Θεσσαλία συμπεριλαμβανομένων και των Σποράδων, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε όπως:
  • Πρώτον, αύριο 8 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα θα προσέλθουν στις υπηρεσίες τους στις 10:00 το πρωί στην Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σχετική ανακοίνωση έχει εκδοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών.
  • Δεύτερον, όπως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αύριο 8 Φεβρουαρίου τα καταστήματα στη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, θα είναι ανοικτά από τις 11:00 το πρωί. Επίσης, απαγορεύεται η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι τις 11.00 το πρωί.
  • Τρίτον, ανάλογα με την εξέλιξη των μετεωρολογικών δεδομένων θα αποφασιστεί εάν και κατά πόσο θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στα Εθνικά Οδικά Δίκτυα που επηρεάζονται από την κακοκαιρία.

Επαναλαμβάνεται η αυστηρή σύσταση στους πολίτες για μείωση των μετακινήσεών τους στις απολύτως αναγκαίες και για να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.

Αλλαγές στα δρομολόγια των τρένων

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train δεν θα γίνουν τα πρωινά δρομολόγια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη , Χαλκίδα και Καλαμπάκα, από Άνω Λιόσια προς Κορωπί, και από Τιθορέα προς Στυλίδα.

Κατόπιν ενημέρωσης από την Πολιτική Προστασία για σοβαρή επιδείνωση των καιρικών φαινομένων και σε συνεννόηση με το Διαχειριστή Υποδομής, την Τετάρτη 8/2/2023, καταργούνται τα παρακάτω δρομολόγια:

TRAIN ROUTE ΑΠΌ ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ
50 ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ICE ΑΘΗΝΑ 7:22 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 11:20
51 ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ICE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 7:08 ΑΘΗΝΑ 11:03
C121 ΑΘΗΝΑ-ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙ ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙ 6:57 ΑΘΗΝΑ 11:57
14522 ΤΙΘΟΡΕΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ ΤΙΘΟΡΕΑ 9:50 ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙ 10:52
14521 ΤΙΘΟΡΕΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙ 8:30 ΤΙΘΟΡΕΑ 9:31
C521 ΤΙΘΟΡΕΑ-ΟΙΝΟΗ ΤΙΘΟΡΕΑ 5:30 ΟΙΝΟΗ 7:30
4200 ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΚΟΡΩΠΙ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ 6:04 ΚΑΝΤΖΑ 6:29
4205 ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΚΟΡΩΠΙ ΚΑΤΖΑ 6:35 ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ 7:01
11530 ΑΘΗΝΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ ΟΙΝΟΗ 4:50 ΧΑΛΚΙΔΑ 5:09
1530 ΑΘΗΝΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ ΑΘΗΝΑ 4:52 ΧΑΛΚΙΔΑ 6:10
1533 ΑΘΗΝΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ ΧΑΛΚΙΔΑ 5:15 ΑΘΗΝΑ 6:34
3537 ΑΘΗΝΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ ΧΑΛΚΙΔΑ 7:15 ΑΘΗΝΑ 8:34

 

Ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου για λειτουργία καταστημάτων

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, στο δήμο Θηβαίων καθώς και σε ολόκληρη τη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, ιδίως σε Φυλή, Άνω Λιόσια, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση, Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Παιανία, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Σπάτα, Κορωπί, Μαρκόπουλο και Πικέρμι τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 από ώρα 11.00 π.μ., λόγω παγετού. Από τα ως άνω καταστήματα εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης.

Παράλληλα, απαγορεύεται την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι ώρα 11.00 π.μ.

Οι πολίτες των ως άνω περιοχών καλούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την ολοκλήρωση του κύματος κακοκαιρίας.

Δημήτρης Πέρρος, Χριστιάννα Κούσιου, Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα