back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο νικητής του λογοτεχνικού βραβείου Strega 2022 έρχεται στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

O Mario Desiati, συγγραφέας του μυθιστορήματος Ασυμβίβαστοι (πρωτoτυπος τίτλος Spartiati), που τιμήθηκε με το βραβείο Strega 2022, τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία, θα επισκεφθεί την Αθήνα, για να παρουσιάσει το βιβλίο του.

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 19.00 ο συγγραφέας θα βρίσκεται στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών (Πατησίων 47, Αθήνα, τηλ.: 210.5242646). Ο Γρηγόρης Μπέκος, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Το Βήμα, θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός Πάνος Λουκαΐδης.

Το κοινωνικό μυθιστόρημα του Desiati ήταν το απόλυτο φαβορί για το βραβείο και απέσπασε θριαμβευτική νίκη με 166 ψήφους, έναντι 90 ψήφων που συγκέντρωσε το αμέσως επόμενο βιβλίο. Για πρώτη φορά φέτος οι φιναλίστ ήταν επτά, αντί για πέντε που είναι κατά κανόνα.

Το Spatriati, κυκλοφορεί σε μετάφραση της Δήμητρας Δότση από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος είναι ένα σημαντικό μυθιστόρημα για τη γενιά των εκπατρισμένων, την επιθυμία και τον σεξουαλικό πειραματισμό. Ο Mario Desiati απεικονίζει τις αμέτρητες πολυπλοκότητες μιας άνισης, ρευστής και ξεριζωμένης γενιάς: της δικής του.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9.84.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα