back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άμεση ανταπόκριση του Δήμου Αθηναίων και του Αθήνα 9.84 στο δράμα των σεισμόπληκτων σε Τουρκία και Συρία

Διαβάστε επίσης

 

Άμεση είναι η ανταπόκριση του Δήμου Αθηναίων, αλλά και του Αθήνα 9.84 στο δράμα των συνανθρώπων μας σε Τουρκία και Συρία που δοκιμάζονται σκληρά μετά τον καταστροφικό σεισμό, σε συνθήκες πολικού ψύχους.

Οργανώνουν συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους από σήμερα στο Δημαρχείο της Αθήνας, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας, στις Λέσχες Φιλίας. καθώς και στον Αθήνα 984, στην οδό Πειραιώς 100.

«Αντιδράσαμε άμεσα» ανέφερε στον σταθμό της πόλης η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και πρόεδρος  του ΚΥΑΔΑ, Μελίνα Δασκαλάκη.

«Ήδη από χθες, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε ότι θα γίνει συλλογή όλων των απαραίτητων ειδών, όπως αυτά προκύπτουν από τη διεθνή πρακτική και όπως τα ζήτησαν οι πληγέντες Δήμοι», σημείωσε .

Και πρόσθεσε πως «….και φέτος όπως κάθε χρόνο, στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, μέσα στα χιόνια αλλά και στον καύσωνα, στεκόμαστε στο πλευρό αυτών που έχουν ανάγκη. Πρώτα από όλα στους άστεγους… Έτσι και τώρα… Παρόλο που ο χιονιάς -και ευτυχώς- ήταν πιο ήπιος από όσο φοβηθήκαμε, είμαστε από το πρωί της Κυριακής σε επιφυλακή. Κάτι που σημαίνει 24ωρη λειτουργία για τις δομές φιλοξενίας των αστέγων, αλλά και τις ομάδες μας που βγαίνουν στον δρόμο, προσφέροντας ζεστά ροφήματα, σκεπάσματα και βοήθεια και ό,τι χρειαστεί σε εκείνους που βρίσκονται στον δρόμο, τους οποίους παρακινούν να έρθουν σε ένα ζεστό θερμαινόμενο χώρο ώστε να είναι ασφαλείς. Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρις ότου σταματήσει η κακοκαιρία».

Σ.Σ..  Ο Δήμος Αθηναίων από σήμερα έως και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνει στο Δημαρχείο για να στείλει στις πολύπαθες περιοχές είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Αθήνα 984 από σήμερα και μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου,  στις εγκαταστάσεις του σταθμού στην οδό Πειραιώς 100 κι εναλλακτικά στο Δημαρχείο συγκεντρώνει ζεστά κλινοσκεπάσματα, υπνόσακους και κουβέρτες, καθαρά χειμερινά ρούχα και υποδήματα, κασκόλ, γάντια κάλτσες για ενήλικες και παιδιά, τρόφιμα μακράς διάρκειας, βρεφικές τροφές, είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και ιατροφαρμακευτικό υλικό, σε μια προσπάθεια στην οποία συμβάλλει σύσσωμος ο σταθμός της πόλης ενώ και οι ακροατές μπορούν να συνεισφέρουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα