back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Ελεύθερος παραμένει ο Πέτρος Φιλιππίδης. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ομόφωνα έκανε δεκτό το αίτημα η έφεση του να έχει αναστέλλουσα δύναμη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.
Νωρίτερα το δικαστήριο ομόφωνα του επέβαλλε οκτώ χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση.

Για την σεισμόπληκτη επαρχία Χατάι αναχώρησε η δεύτερη ομάδα της ΕΜΑΚ, προκειμένου να ενισχύσει την ελληνική αποστολή, η οποία νωρίτερα μετά από πολύωρες προσπάθειες κατάφερε να απεγκλωβίσει μια 20χρονη κοπέλα από τα συντρίμμια ενός κτιρίου. Μέχρι στιγμής οι Έλληνες διασώστες έχουν απεγκλωβίσει ζωντανούς πέντε ανθρώπους.
Την ίδια ώρα, αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών που ξεπέρασαν τις έντεκα χιλιάδες 700 σε Τουρκία και Συρία.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναγνώρισε «κενά» στην ανταπόκριση των αρχών καταδικάζοντας ωστόσο την κριτική που δέχεται η κυβέρνησή του.
Επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια, ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, θα παράσχει η ΕΕ στις δυο χώρες.
Το ποσό προστίθεται στις 31 ομάδες έρευνας και διάσωσης και 5 ιατρικές ομάδες που προσφέρονται από 20 κράτη μέλη της ΕΕ και την Αλβανία, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Οι ομάδες περιλαμβάνουν πάνω από 1.500 διασώστες και 100 σκύλους έρευνας και διάσωσης.
Επιπλέον, η Τουρκία ζήτησε είδη πρώτης ανάγκης μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Ήδη η Γερμανία, η Λιθουανία και η Σλοβενία έχουν προσφέρει κουβέρτες, σκηνές και θερμαντικά σώματα.
Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους οργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Ανάλογη πρωτοβουλία και από τον δήμο Αθηναίων, εως την Παρασκευή συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης στο Δημαρχείο της Αθήνας, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας και στις Λέσχες Φιλίας, καθώς και στον Αθήνα 984 Πειραιώς 100 στο Γκάζι. Πληροφορίες στον ιστότοπό του σταθμού μας athina9.84.gr.
Τις πληγείσες περιοχές θα επισκεφθεί αύριο ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταλήγει στο «παρών» και την κυβέρνηση μέσω του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, να προχωράει σε τρεις αλλαγές με στόχο να επιτύχει ευρύτερη συναίνεση, συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση της τροπολογίας για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί απόψε στην Ολομέλεια με ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να λέει ναι στην Κυβερνητική τροπολογία. Όχι από ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.

Την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, προκάλεσε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής, ότι ο Δήμος έδωσε άδεια για συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής. «Ο Δήμος Αθηναίων δεν δίνει άδειες. Ο κ. Τσίπρας δεν λέει αλήθεια στο συγκεκριμένο θέμα. ΚΡΙΜΑ!», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

Κλειστά θα μείνουν και αύριο τα σχολεία στους Δήμους Ωρωπού, Διονύσου, Μαραθώνα, Κηφισιάς, Μάνδρας, Αχαρνές, Φυλής και Πεντέλης, λόγω των καιρικών φαινομένων. Από τις 9 το πρωί θα λειτουργήσει αύριο ο δημόσιος τομέας στην Περιφέρεια Αττικής. Στις 10 το πρωί θα ανοίξουν τα καταστήματα στη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική.

«Ας αναλάβει η Πολιτεία τις ευθύνες που της αναλογούν απέναντι στις σπουδάστριες και τους σπουδαστές που κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά τους, αλλά και απέναντι στο κύρος της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου της χώρας, που υπονομεύεται από το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα» τονίζει σε ανακοίνωση του ο σύλλογος των καθηγητών της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η παραίτησή τους.
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει στο στόχαστρο τους ανθρώπους του Πολιτισμού γιατί τους φοβάται, όπως ό,τι δεν μπορεί να ελέγξει», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την «πρωτοφανή μεταπολιτευτικά», όπως την χαρακτηρίζει, απόφαση των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου να παραιτηθούν.

Τον φάκελο “Παραβατικότητα ανηλίκων” άνοιξε σήμερα ο Αθήνα 9.84. Όπως γνωστοποίησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο πλαίσιο της έρευνας, σήμερα κατατίθεται σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Προβλέπεται η λειτουργία διαδικτυακής πλατφόρμας για καταγγελίες και κατάθεση προβληματισμών από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, με τους τελευταίους να μπορούν να απευθύνονται και ανώνυμα.

«Απολύτως ψευδές και αποκύημα της φαντασίας», χαρακτηρίζει ο Λευκός Οίκος το δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο μπλογκ του Αμερικανού ερευνητή δημοσιογράφου Σέιμουρ Χερς, που ισχυρίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονταν πίσω από τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.

Σε αναμέτρηση για την 24η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ Άλμπα Βερολίνου- Ολυμπιακός 35-45 στο ημίχρονο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου πέτυχε νέο ρεκόρ στο μίτινγκ του Τορούν σημειώνοντας ρεκόρ διοργάνωσης, αλλά και κορυφαία επίδοση το 2023 στον κόσμο, πετώντας στα 8,40 μέτρα στο δεύτερο άλμα του.
Ο επόμενος αγώνας του χρυσού ολυμπιονίκης του Τόκιο θα γίνει μπροστά στο ελληνικό κοινό στις 18 του μήνα, ενώ στις 22 Φεβρουαρίου θα συμμετάσχει στο μίτινγκ της Μαδρίτης, στην τελευταία του εμφάνιση πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης που θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου.

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, προβλέπονται και αύριο στα βόρεια της Αττικής.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 06 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και θα σημειωθεί παγετός.
3 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα