back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ένα 15χρονο αγόρι διέσωσε σήμερα από τα χαλάσματα η ΕΜΑΚ

Διαβάστε επίσης

Μάχη με το χρόνο και τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στις πληγεισες περιοχες δίνουν χιλιάδες διασώστες από 70 χώρες του κόσμου που εργάζονται στα χαλάσματα της νότιας Τουρκίας . Μάζι τους και η Ελληνική ομάδα διασωστών της ΕΜΑΚ που εργάζεται στην επαρχία Χάται βόρεια της Αντιόχειας .

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό η ομάδα της ΕΜΑΚ ανέσυρε τα ξημερώματα σήμερα ένα ακόμη άνθρωπο μέσα από τα ερείπια, ένα 15 χρονο αγόρι . Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ Αρτοποιός αναφέρθηκε στις υπεράνθρωπες προσπάθειες της ελληνικής ομάδας έρευνας και διάσωσης την αποφασιστικότητα και την επιμονή που αντλούν από την εκπαίδευση τους . Σύμφωνα με τον ίδιο η ΕΜΑΚ έχει διασώσει έως σήμερα τέσσερα άτομα, ένα αγόρι 15 ετών, έναν άνδρα 50 ετών και δύο κορίτσια 9 και 7 ετών, ενώ έχουν ανασύρει και τρεις νεκρούς ένα 7χρονο κορίτσι, ένα αγόρι περίπου 17 ετών και έναν άνδρα περίπου 40 χρόνων.

«Όλοι οι διασωθέντες έχουν βγει πόντο-πόντο, τα παιδιά μας σκάβουν με τα χέρια» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής.

Πηγή: ΕΡΤ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα