back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επικαιροποίησε η ΕΜΥ το έκτακτο δελτίο – Χιόνια και παγετός τις επόμενες ώρες στην Αττική

Διαβάστε επίσης

Επιμένει η κακοκαιρία «Barbara» στη χώρα μας και σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, σήμερα Τετάρτη οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης.

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε εκ νέου σήμερα το έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που συνοδεύει την κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”  από τις 3 Φεβρουαρίου ανακοινώνοντας  τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Τετάρτη 

1) Θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις ή το χιονόνερο στα ανατολικά και νότια. Στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και τις απογευματινές ώρες.

2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια.

Για αύριο Πέμπτη 

Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους τα φαινόμενα να είναι έντονα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Επιπροσθέτως ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ημιορεινά-ορεινά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη της κακοκαιρίας θα υπάρχουν στην ανάλυση της καιρικής κατάστασης, καθώς επίσης στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της στο twitter (@EMY_HNMS). 

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης, ανέφερε ότι Θρακομακεδόνες, Ιπποκράτειος Πολιτεία αλλά και περιοχές του Διονύσου, έχουν θέμα με το έντονο χιόνι καθώς έχει παγώσει και η πρόσβαση είναι δύσκολη.

«Το βράδυ χιόνισε κάποια στιγμή έντονα με αποτέλεσμα να παγώσουν όλα. Στην 4 το πρωί είχαμε ξανά μία έντονη χιονόπτωση, την πιο έντονη των τελευταίων ημερών με αποτέλεσμα το χιόνι να πιάνει κατευθείαν» πρόσθεσε και σημείωσε ότι οι προσπάθειες της Περιφέρειας επικεντρώνονται στο να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο. «Κοιτάμε να έχουμε το κεντρικό οδικό δίκτυο καθαρό. Η Κηφισιάς είναι ανοιχτή όπως και όλοι οι κεντρικοί δρόμοι. Τα στενά των γύρω περιοχών είναι παγωμένα και με δύσκολη πρόσβαση» είπε.

Στη Στενή Ευβοίας το χιόνι ξεπερνά το 1,5 μέτρο. Δέκα χωριά στο Νομό εξακολουθούν να δοκιμάζονται καθώς δεν έχουν ρεύμα και κάποια από αυτά ούτε και νερό. Από Ψαχνά προς Προκόπι δεν επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων λόγω πτώσης δέντρων.

Εν τω μεταξύ, από τις 11 το πρωί θα ανοίξουν και σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στην Θήβα και σε ολόκληρη τη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, λόγω παγετού

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, στο δήμο Θηβαίων καθώς και σε ολόκληρη τη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, ιδίως σε Φυλή, ‘Ανω Λιόσια, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση, ‘Αγιο Στέφανο, Κρυονέρι, ‘Ανοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Παιανία, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Σπάτα, Κορωπί, Μαρκόπουλο και Πικέρμι τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, από ώρα 11.00 π.μ., λόγω παγετού.

Από τα παραπάνω καταστήματα εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης.

Παράλληλα, απαγορεύεται και σήμερα η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι ώρα 11.00 π.μ.

Οι πολίτες στις παραπάνω περιοχές καλούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την ολοκλήρωση του κύματος κακοκαιρίας.
Εξάλλου, κλειστά και σήμερα Τετάρτη τα σχολεία σε περιοχές της Αττικής που έχουν ακόμα προβλήματα από την κακοκαιρία. Ανοιχτές θα είναι οι Λαϊκές Αγορές σε όλους τους δήμους.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα