back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στον Αθήνα 9.84! – «Ποια ελληνική λέξη αγαπάτε πολύ;»

Διαβάστε επίσης

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική λέξη;

Ποια είναι η λέξη που δε λείπει ποτέ από το λεξιλόγιό σας;

Σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας (και, παράλληλα, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού), ο Αθήνα 9.84, με αναρτήσεις στα κοινωνικά του δίκτυα, ζητά τη συμμετοχή ακροατών και φίλων του σε αυτό το πολύ απλό αλλά εξαιρετικά ουσιαστικό ερώτημα:«Ποια ελληνική λέξη αγαπάτε πολύ;»

Η ελληνική γλώσσα, μία από τις αρχαιότερες του κόσμου, αποτελεί ορόσημο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και αναγνωρίζεται διεθνώς για την οικουμενική αξία της στις τέχνες, στα γράμματα, στον πολιτισμό και στις επιστήμες.

Οι ρίζες της ελληνικής γλώσσας που εξακολουθεί να ομιλείται αδιάλειπτα για περισσότερα από 3.000 χιλιάδες χρόνια παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα των αιώνων.

Η ελληνική γλώσσα που, στις μέρες μας επιβιώνει στη νεότερη εκδοχή της, είναι μια από τις μακροβιότερες ζωντανές γλώσσες παγκοσμίως.

Είναι κάτι περισσότερο από μέσο επικοινωνίας και στοιχείο της εθνικής ταυτότητας.
Είναι πολιτιστική κληρονομιά!

Περισσότεροι από 14 εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο την μιλούν ως μητρική γλώσσα, εκατομμύρια άτομα γνωρίζουν ελληνικά, είτε στην αρχαία μορφή τους ή τα νέα ελληνικά ενώ ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποιούν την ελληνική ως ξένη γλώσσα κυμαίνεται στα 3 με 5 εκατομμύρια άτομα!

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, συντονιστείτε στους 98. 3 FM, μπείτε στα κοινωνικά δίκτυα του σταθμού και ελάτε να επικοινωνήσουμε …με τρόπο ελληνικό!!!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα